Sautēti burkāni 1

Sastāvs: 200 g burkānu, 15 g sviesta, 5 g kviešu miltu, 15 g sk. krējuma, 3 g cukura, sāls.

Pagatavošana

Burkānus nomazgā, notīra, noskalo un sagriež iegarenos gabaliņos. Liek katliņā, pārlej ūdeni vai buljonu, lai burkāni būtu tikko pārsegti, pieliek sviestu, sāli un cukuru, katliņu apsedz ar vāciņu un, pa reizei apmaisot, sautē mīkstus. Tad sabiezina ar izkarsētiem, aukstā ūdenī iejauktiem kviešu miltiem un pieliek skābu krējumu. Pasniedz sautētos burkānus kopā ar siļķi vai ķilavām, maltas gaļas ēdieniem, teļa vai mājputnu gaļas ēdieniem.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt