Sautētas irbes

Sastāvs: 250 g. irbes gaļas, 20 g. dūmota speķa, 20 g. tauku, 10 g. burkānu, 5 g. sīpolu, 3 g. pētersīļu, sāls.

Pagatavošana

Irbes ieberž ar sāli, uz krūtīm piesien speķa šķēlītes un sautējamā katlā sakarsētos taukos vai sviestā apcep cepeš-krāsnī brūnas. Pārlej nedaudz karsta ūdens, pieliek sagrieztus burkānus, sīpolus, pētersīļus un sautē. Izceptām irbēm noņem diegus, pārdala gareniski uz pusēm, sakārto cepešbļodā, pārlej nedaudz šķidruma, kurā irbes sautētas. Pasniedz ar vārītiem kartupeļiem, marinētiem augļu vai svaigu dārzeņu salātiem.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt