Sautēta liellopa gaļa

Sastāvs: 150 g. liellopa gaļas, 10 g. speķa, 10 g. tauku, 10 g. sīpolu, 5 g. burkānu, 3 g. pētersīļu, 5 g. kviešu miltu, 10 g. sk. krējuma, sāls.

Pagatavošana

 

Gaļas mīkstumam no muguras vai ciskas gabala atdala plēves, iespeķo, ieberž ar sāli, liek sautējamā katlā sakarsētos taukos un cepeškrāsnī apcep brūnu. Tad pārlej līdz 1/3 ar buljonu vai ūdeni, pievieno sagrieztus burkānus, pētersīļus, sīpolus, sāli un noslēgtā katlā sautē. Kad gaļa gatava, to no šķidruma izņem, šķidrumam pievieno izkarsētus kviešu miltus, uzvāra, izkāš un pievieno skābu krējumu. Gaļu sagriež šķēlēs, sakārto cepešbļodā, pārlej nedaudz mērci, grezno ar sautētiem dārzeņiem, zaļumiem. Pasniedz ar vārītiem vai ceptiem kartupeļiem, mērci, svaigo dārzeņu salātiem vai vārītiem, sautētiem dārzeņiem.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt