Sautēta jēra gaļa

Sastāvs: 150 g. jēras gaļas, 10 g. tauku, 10 g. sīpolu, 3 g. pētersīļu, 5 g. kviešu miltu, garšvielas.

Pagatavošana

Jēra gaļu tur garšvielu etiķa marinādē 10-12 stundas. Pēc tam no marinādes izņem, nosusina, ieberzē ar sāli, liek sautējamā katlā sakarsētos taukos un apcep brūnu. Tad pārlej līdz 1/3 ar buljonu vai ūdeni, pievieno garšsaknes, sāli, piparus un sautē noslēgtā katlā, līdz gatava. Gatavo gaļu sagriež šķēlēs, sakārto sakarsētā cepešbļodā, pārlej nedaudz mērces, ko gatavo no šķidruma, kurā gaļa sautēta. Pasniedz ar vārītiem kartupeļiem, mērci, vārītiem vai sautētiem dārzeņiem.

Please wait...

Atbildēt