Šašliks

Sastāvs: 150 g. jēra gaļas, 50 g. sīpolu, 50 g. tomātu, 1/6 citrona, 20 g. lociņu Marinēšanai: uz 1 kg. gaļas, 100 g. sīpolu, smalko piparu, 40 g. 9% etiķa, 15 g. sāls.

Pagatavošana

Gaļu (muguras vai ciskas mīkstumu) atdala no plēvēm, taukiem un sagriez kvadrātiņos vai kubiņos. Pēc tam gaļu liek kārtām fajansa vai porcelāna traukā, pārkaisa sāli, piparus, sīki sagrieztus sīpolus un pārlaista etiķi vai citronskābi, citrona sulu. Kad gaļas gabaliņi traukā sakārtoti, uzliek nelielu slogu un atstāj 4-6 stundas vēsumā marinēties. Pēc tam gaļas gabaliņus uzdur uz metāla iesma cieši citu pie cita, liek virs kvēlojošām oglēm vai uz pannas sakarsētos taukos un grozot cep apmēram 15-20 minūtes, lai apkārt būtu brūna garoziņa, bet vidū vēl sārta gaļa. Šašliku sakārto cepešbļodā kopā ar sīpolu ripiņām, lokiem, tomātu un citronu daļiņām. Atsevišķi pasniedz aukstu tomātu mērci. Bez tam šašliku var pasniegt ar rīsiem.

Šašliks
Šašliks

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt