Šašliks ar tējas marinādi

Sastāvs: 1,3kg cūkgaļas, 200-300ml ūdens, 2ēd.k. melnas tējas, 3gb vidēji sīpoli, sāls 2tēj.k, 5-6gb melnie graudu pipari, lauru lapa.

Ievads: Kurā gadījumā cūkgaļas šašliks būs gardāks – vai tas būtu ar tējas, vai ar etiķa marinādi darināts, bet viennozīmīgi skaidrs, ka ar tējas marinādi pagatavots šašliks varētu būt veselīgāks vai pareizāk sakot – mazāk kaitīgs…

Pagatavošana

Nomizo sīpolus un griež centimetra platuma gredzenos.

sīpoli
sīpoli

Pagatavo marinādi: Uzvāra ūdeni un pārlej to tējai, kurai pievieno sāli. Visu pārmaisa un izkāš caur sietiņu.

melnā tēja
melnā tēja

Gaļu noskalo, nosusina un griež diezgan lielos kubiņos, liek traukā pamīšus ar sīpolu šķēlēm.

cūkgaļa
cūkgaļa

Pieliek lauru lapu, piparus un pārlej ar iepriekš pagatavoto tējas marinādi. Atstāj uz četrām stundām ievilkties.

šašliks ar sīpoliem
šašliks ar sīpoliem

Cep uz mangāla.

Pasniedz ar rīsiem un dārzeņiem(tomāti, gurķi, sīpoli), kuri pārkaisīti ar smalki sagrieztiem zaļumiem(loki, dilles, pētersīļi). Labu apetīti!

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt