Sarkano kāpostu salāti

Sastāvs: 700—800 g sarkano kāpostu, 3—5 ēdamkarotes 9% etiķa, 3—6 ēdamkarotes augu eļļas, 1—2 ēdamkarotes cukura, 1/2 ēdamkarotes sāts, 1/4 tējkarotes sarkano piparu.

Pagatavošana

Sarkanie galviņkāposti lieliski noder salātu gatavošanai, jo to spilgtā krāsa uņ īpatnējā garša rada lielāku dažādību konservu dārzeņu klāstā. Labākās šķirnes ir Hako un Akmens galva.

Galviņai noņem ārējās lapas, pārgriež uz pusēm un izgriež kacenu. Tad ar nazi sagriež apmēram 1,5 cm lielos gabalos. Sasmalcinātos kāpostus apkaisa ar sāli un ļauj atsulolies. Pēc tam kāpostus pārlej ar verdošu ūdeni tā, lai tie būtu pilnīgi pārklāti, un ļauj atdzist.

Kad kāposti atdzisuši, tos viegli nospiež no liekā ūdens un tiem pievieno visas garšvielas: cukuru, sāli, sarkanos piparus, etiķi un eļļu. Sagatavotos salātus blīvi iepilda dezinficētās burkās un, ja nepietiek šķidruma, papildina ar verdošu ūdeni. Burkām uzliek dezinficētus metāla vāciņus vai ari plastmasas vāciņus un pasterizē 85°C temperatūrā: 0,5 litru burkas 10 minūtes, litra burkas — 15 minūtes, 2 litru burkas — 20 minūtes. Burkas aizvalcē un atdzesē.
Pirms lietošanas no salātiem nolej lieko šķidrumu un, ja vajadzīgs, tiem pievieno iztrūkstošās garšvielas. Šādus salātus lieto pie gaļas un zivju ēdieniem.
Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt