Sarkani tomāti sālsūdenī

600 g tomātu. Pārliešanai 0,5 litri ūdens, 0,5 ēdamkarotes sāls, 0,3 ēdamkarotes cukura.

Izlasa vienādas gatavības pakāpes gludus, cietus, vienāda lieluma sarkanus tomātus. Tos nomazgā, nosusina un ar koka irbulīti iedur kātiņa vietā līdz augļa vidum, lai, konservējot tos pasargātu no mizas plaisāšanas. Sagatavotos tomātus sakārto izkarsētā burkā un pārlej ar aukstu dzidru sālsūdeni, kuru gatavo šādi: uzvāra ūdeni, pieliek augstākā labuma galda sāli, cukuru, vēlreiz uzvāra. Dzidro sāls ūdeni pārlej sagatavotai burkai, uzliek metāla vāciņus, pievalcē un pasterizē 80°C temperatūrā: 0,5 litru burkas 8—10 minūtes, litra burkas — 15 minūtes, 2 litru burkas — 20—25 minūtes.

Pēc tam burkas izceļ no katla, hermētiski noslēdz (aiz-valcē), apgāž ar vāciņu uz leju, atstāj pusstundu. Tālāk vēlams burku strauji atdzesēt aukstā ūdenī līdz 20°C temperatūrai.

Nedrīkst tomātus pārkarsēt, tie var kļūt mīksti un var iesprēgāt miza. Tomāti tad zaudē skaisto svaigo tomātu izskatu (burkas iekšējā saturā drīkst būt tikai 75°C temperatūra). Sādi tomāti ir ar patīkami svaigu tomātu izskatu un garšu. Pirms lietošanas no tomātiem nolej sālsūdeni un lieto kā svaigus tomātus.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt