Sālīts lasis 1

Sastāvs:

Pagatavošana

Lasi nemazgā, bet noslauka ar mitru drānu, tad ar asu nazi griež gar muguras asaku līdz vēdara dobumam, izplūstošās asinis tūliņ noslauka, izņem iekšējos orgānus, izslauka asinis, nogriež galvu, asti, izdala muguras asaku. Filejas sagriež mazākos gabalos atbilstoši sālāmā trauka lielumam, katru gabalu no abām pusēm apmērcē vārāmās sāls un cukura maisījumā un liek traukā ar ādas pusi uz leju, virsū liek otru gabalu ar ādu uz virspusi. Tāpat koka dēlīšus un slogu. Jāraugas, lai slogs būtu tik smags, ka gaiss starp fileja gabaliem būtu izspiests un tai vietā radies sālījums. Ilgākai glabāšanai drāniņu samērcē eļļā.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt