Sālītie garšaugi un dārzeņi

1 kg sarkano tomātu, 1 kg burkānu, 0,2 kg pētersīļu sakņu, 1 kg sīpolu lociņu, 0,5 kg diļļu, 0,5 kg pētersīļu lapu, 0,7 kg sāls.

Tomātus nomazgā un sagriež šķēlēs. Burkānu un pētersīļu saknes nomazgā un sarīvē uz rupjas dārzeņu rīves. Zaļumus izlasa, noskalo un sīki sagriež. Visus dārzeņus un zaļumus samaisa ar sāli, saliek izkarsētās sausās burkās un cieši noslēdz ar konservējamiem plastmasas vāciņiem. Ar doto produktu daudzumu var piepildīt apmēram septiņas 0,5 litru burkas. Jāraugās, lai garšaugi būtu pārklāti ar šķidrumu - sālījumu, pretējā gadījumā tie var sākt no virsas pelēt. Sālītos garšaugus lietojot zupā, jāievēro, ka zupai sāls nav jāliek.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt