Sālīti zaļumi

350 g diļļu, 200 g pētersīļu lapu, 150 g puravu lapu, 150 g seleriju lapu, 100 g estragona, 50 g majorāna, 150 g sāls.

Garšaugus var ņemt jebkurās attiecībās. No receptē minētajiem kāds var arī izpalikt, tā vietā var izmantot kādu citu zaļumu. Sālīšanai garšaugus lieto ziedošus, kā ari īsi pirms vai pēc ziedēšanas, jo tad tie visvairāk satur aromātisko vielu. Visus garšaugus sašķiro, pārlasa un atdala kātus. Noskalo aukstā ūdenī un uz sieta notecina lieko mitrumu. Tad zaļumus parupji sagriež ar nerūsošu nazi, samaisa ar sāli un stingri sapilda dezinficētā traukā, kamēr virspusē parādās šķidrums. Trauku noslēdz un novieto vēsā pagrabā. Lietojot sālītos zaļumus ēdienu gatavošanā, nav jāaizmirst, ka sāls ēdienam jāliek mazāk.

Parasti zaļumus sagatavo mazās burciņās, Traukus ar platu virsmu nosedz ar koka ripu, šķīvi vai vāku un viegli noslogo.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt