Saldskābi kāposti

Sastāvs: 5—6 personām, 1—2 galviņas balto kāpostu, 100 gramu sviesta (vai 200 gramu cūku tauku), sāls, 1/2 karote miltu, 2—3 karotes etiķa, 1—2 karotes cukura.

Pagatavošana

Notīrītu, lielu kāpostu galviņu (vai divas mazākas) sagriež 4 daļās, kad kacēns un resnākie kauliņi izgriezti, smalki sakapā un uzliek vārīties, lai kāposti būtu pilnīgi ar ūdeni pārklāti. Klāt pieliek sviestu (vai taukus) un sāli, un kāpostus vāra 1,5 — 2 stundas apsegtā traukā. Tad lieko ūdeni nolej, lai tikai kāda 1/3 l pāri paliktu, un kāpostus vēl reizi uzvāra, pieliekot ar etiķi un cukuru samaisītus miltus. Galdā šos saldskābos kāpostus pasniedz pie zoss cepeša vai gaļas plācenīšiem.

Please wait...

Atbildēt