Saldskābi kāposti

Sastāvs: 5—6 personām, 1—2 galviņas balto kāpostu, 100 gramu sviesta (vai 200 gramu cūku tauku), sāls, 1/2 karote miltu, 2—3 karotes etiķa, 1—2 karotes cukura.

Pagatavošana

Notīrītu, lielu kāpostu galviņu (vai divas mazākas) sagriež 4 daļās, kad kacēns un resnākie kauliņi izgriezti, smalki sakapā un uzliek vārīties, lai kāposti būtu pilnīgi ar ūdeni pārklāti. Klāt pieliek sviestu (vai taukus) un sāli, un kāpostus vāra 1,5 — 2 stundas apsegtā traukā. Tad lieko ūdeni nolej, lai tikai kāda 1/3 l pāri paliktu, un kāpostus vēl reizi uzvāra, pieliekot ar etiķi un cukuru samaisītus miltus. Galdā šos saldskābos kāpostus pasniedz pie zoss cepeša vai gaļas plācenīšiem.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt