Saldas kartupeļu šķēles

Sastāvs: 5 kartupeļi, 1 glāze miltu 2 olas, 1 glāze piena, sāls, cukurs, tauki vai eļļa.

Pagatavošana

Bļodā iesijā miltus, pakāpeniski iemaisa pusi piena, olu dzeltenumus, sāli, cukuru. Mīklu labi izkuļ, lai nebūtu kunkuļu, pielej pārejo pienu un iecilā stingri saputotus olu baltumus. Notīrītus, šķēlēs sagrieztus kartupeļus iemercē mīklā, pēc tam liek dziļā sakarsētu tauku peldē un izcep spilgti dzeltenas. Šķēles izņem ar putukaroti vai dakšiņu liek uz sieta, lai notecētu tauki. Apkaisa ar pūdercukuru.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt