Saldās kartupeļu klimpas

Sastāvs: 100 g sviesta vai margarīna, 2 olas, sāls, 2 glāzes vārītu kartupeļu masas, 1/2 glāzes miltu, sviests, cukurs, rīvmaize.

Pagatavošana

Sviestu saputo, pakāpeniski pievienojot olas, cukuru. Masā iemaisa kartupeļus, miltus, veido apaļas klimpas un liek verdošā, viegli sāļā ūdenī, lēni vāra. Uzpeldējušās klimpas aizvākotā katlā vēl patur 5 minūtes. Klimpas uzmanīgi izņem ar putukaroti. Pasniedzot pārlaista ar sabrūnētu sviestu, pārkaisa ar saspiestu vai sarīvētu biskvītu rīvmaizi. Klimpas var pasniegt arī saldajā ēdienā ar kompotu vai augļu mērci.Klimpu masā var iemaisīt arī olu dzeltenumus vai biezu krējumu un sasmalcinātas dilles vai pētersīļus.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt