Saldais kartupeļu un augļu sautējums

Sastāvs: 6 kartupeļi, 2 ēdamkarotes taukvielu, ūdens, 1/2 glāzes žāvētu plūmju, 1/2 glāzes rozīņu, 1/2 glāzes žāvētu ābolu, citrona miziņa vai kanēlis, sāls,krējums.

Pagatavošana

Plūmes un ābolus nomazgā siltā ūdenī, tad pārlej ar karstu ūdeni un pāris stundu uzbriedina. Kartupeļus nomazgā, nomizo, sagriež gabaliņos un kopā ar izmērcētajiem augļiem (pārlej ar mērcējamo ūdeni) sautē. Kad visas sastāvdaļas mīkstas, pieliek nomazgātas, ar verdošu ūdeni noskalotas rozīnes, citrona miziņu vai kanēli, mazliet sāls, pēc garšas cukuru un ēdienu vēl 5 minūtes karsē, tad pieliek sviestu, krējumu. Ēdienu pasniedz kā silto saldo ēdienu vai vakariņās, klāt dzer pienu.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt