Saldais kartupeļu pudiņš

Sastāvs: 2 glāzes vārītu kartupeļu masas, 4 olas, 4 ēdamkarotes sviesta vai margarīna, 4 ēdamkarotes riekstu vai mandeļu kodolu, citrona vai apelsīna miziņa, 100 g cukura, 1 ēdamkarote kartupeļu cietes vai miltu, rīvmaize.

Pagatavošana

Sviestu ar cukuru un olu dzeltenumiem saputo, iemaisa sakapātus riekstus vai no miziņām atbrīvotas un sasmalcinātas mandeles, sarīvētu citrona vai apelsīna miziņu un miltus. Labi saputo olu baltumus, iecilā sagatavotajā masā. Ietaukotā, ar rīvmaizi Izkaisītā veidnē liek masu, pārkaisa virsmai saldu rīvmaizi, pārliek sviesta piciņas un cep cepeškrāsnī. Pudiņu pasniedz ar saldajām mērcēm. Mandeles var aizstāt ar dažiem plūmju kodoliem.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt