Salāti Delikatese

Sastāvs: 400 g tomātu, 300 g gurķu, 100 g ziedu kāpostu, 100 g pupiņu, 50 g zirnīšu, 50 g puravu, 6 g citronskābes, 5 ēdamkarotes olīvu eļļas. Pārliešanai litrs ūdens, 40 g sāls, 30 g cukura.

Pagatavošana

Cietus, sarkanus tomātus nomazgā, noslauka un sagriež apmēram 1 cm biezās šķēlēs. Nepāraugušus gurķus nomazgā, nomizo un arī sagriež apmēram 1 cm biezās šķēlēs.

Puravu saknes notīra un sagriež plānās ripiņās - gredzenos. Ziedu kāpostu galviņas sadala mazākās rozetēs un patur 40 min. sāls ūdenī, lai atbrīvotos no kāpostu kāpuriem, ja tādi tajos ir. Trauslām, gaļīgām pupiņu un cukurzirņu pākstīm nogriež slīpi abus galus, apvāra sālsūdenī pusmīkstas, tad strauji atdzesē aukstā ūdenī. Tāpat pusmīkstas apvāra ziedu kāpostu rozetes.

Dezinficētā burkā kārtām ievieto gurķus, tomātus, pupiņu pākstis, ziedu kāpostu rozetes, zirnīšu pākstis, puravus utt. Pa starpām gar burkas malām ieliek pētersīļu un diļļu lapas. Piepildītai burkai uzlej olīveļļu, pārkaisa citronskābi un pārlej ar karstu sāls un cukura ūdeni.

Pasterizēšana

Burkai uzliek novārītu metāla vāciņu, pievalcē un pasterizē 90°C temperatūrā: 0,5 litru burkas 20 minūtes un litra burkas - 30 minūtes. Pēc pasterizēšanas burkas aizvalcē, apgāž ar vāciņiem uz leju, pusstundu patur un tad atdzesē . Šie salāti ļoti vispusīgi un dekoratīvi.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt