Rutku salāti

Sastāvs: 700 g rutku. 300 g burkānu, 20 g sīpolu, 5 g ķiploku, 20 g seleriju un pētersīļu lapu, ēdamkarote 9% etiķa. Pārliešanai litrs ūdens, 1 ēdamkarote sāls, 2 ēdamkarotes cukura.

Pagatavošana

Sulīgus rutkus pamatīgi nomazgā, nomizo, noskalo ūdenī un sarīvē uz rupjās dārzeņu rīves skaidiņās. Ja rutki ļoti rūgti, tos pēc sarīvēšanas pārlej ar verdošu ūdeni, patur 5 minūtes, tad uz sietiņa notecina lieko ūdeni.

Burkānus ar mizu apvāra pusmīkstus, nomizo un sagriež ar dārzeņu nazi glītās šķēlēs vai sarīvē uz rīves skaidiņās. Seleriju un pētersīļu lapas izlasa, noskalo, nosusina un sīki sagriež. Sīpolus un ķiplokus notīra un arī sīki sagriež. Visus sagatavotos dārzeņus sajauc kopā. Dezinficētā burkā ielej paredzēto galda etiķi un ar ēdamkaroti cieši sapilda salātus, pildīšanas laikā gar burkas malām ievieto glītas burkānu šķēles un veselas pētersīļu lapas.
Sapildītās burkas pārlej ar karstu sāls un cukura ūdeni tā, lai ūdens nosedz burkas saturu. Ja ūdens neiesūcas līdz burkas dibenam (stingri sapildīts), tad ar tējkarotes palīdzību ļauj šķidrumam iesūkties salātos. Sagatavotām burkām uzliek novārītus metāla vāciņus, pievalcē un pasterizē 85—90°C temperatūrā: 0,5 litru burkas 10 minūtes, litra burkas 15 minūtes, 2 litru burkas 20 minūtes. Pēc karsēšanas tām vāciņus aizvalcē, burkas apgāž ar vāciņu uz leju, patur pusstundu.
Pirms lietošanas salātiem nolej šķidrumu un pievieno skābu krējumu vai eļļu.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt