Rullētais sitenis

Sastāvs: 1 kg vērša gaļas, 200 gr speķa, 200 gr cietas baltmaizes, 1 ēdamkarote miltu, nedaudz buljona, sāls, pipari, 2 ēdamkarotes krējuma, sīpolu, burkānu.

Pagatavošana

Gaļai noņem plēves, sagriež glītās šķēlītēs, izdauza. Speķi sagriež mazos, četrstūrainos gabaliņos. Tāpat rīkojas ar baltmaizi. Baltmaizi sajauc ar speķi, pieliek sāli, smalki sakapātus sīpolus, liek izdauzītā gaļā, satin, sasien, apcep karstos taukos brūnus, saliek katliņā, pārlej no pannas atvārījumu, pieliek garšvielas, vāra mīkstus. Noņem diegus, mērci savāra, kamēr atdalās tauki, pieber miltus, izmaisa, pielej buljonu, uzvāra, izkāš, pieliek skābu krējumu. Gaļu saliek traukā, pārlej nedaudz mērces, pārējo salej mērces traukā. Pasniedz ar vārītiem kartupeļiem.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt