Rubeņi aukstā veidā

Sastāvs: 3 rubeņi, sviests, ūdens vai buljons, sāls, 8 lapiņas želatīna, zaļumi, rīsu krutons. Garnēšanai: sviests, salāti.

Pagatavošana

Rubeņiem nogriež spārnus, noņem asti un kaklu ar krūti. Astē, galvā un spārnos iesprauž noasinātus kociņus un pagaidām noliek. Rubeņus noplūc, izņem iekšas, nosvilina mazās spalviņas. Sašuj teteram kājas, lai turētos stingri kopā. Ierīvē ar sāli, apcep karstā sviestā no visām pusēm brūnu. Saliek rubeņus katliņā, atvāra pannu, pārlej pāri, tad pielej vēl pēc vajadzības buljonu, tvaikojot apgroza un apmaisa. Mīkstus noliek aukstumā dzesēties.

Mērci savāra, kamēr kļūst brūna un atdalās tauki, tad pielej 2 - 2,5 glāzes buljona, savāra, pieliek izmērcētu un nospiestu želatīnu, uzvāra. Izkāš, noliek aukstā vietā dzesēties.

Nākamā dienā Rubenim izgriež fileju (krūti), sagriež šķēlēs un atliek atpakaļ uz kauliem kā veselu. Izkausē aspiku, kad sāk sabiezēt, saldē rubeņus. Uzliek uz bļodas rīsu krutonu, iesprauž vienā galā spārnus, galvu, asti un nostiprina kā dzīvu putnu. Priekšā noklāj papīra manšeti, uz kuras noliek putnu. Apkārt var nolikt salātus un zaļumus. Garnē ar saputotu sviestu.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt