Rīvētu kartupeļu un ķirbju pankūkas

Sastāvs: 2 glāzes rīvētu kartupeļu, 1 glāze rīvētu ķirbju, 1/2 glāzes piena, 3 olas, sāls, cukurs, taukvielas.

Pagatavošana

Sarīvētajiem kartupeļiem nospiež sulu, to atstāj, lai nosēstos ciete. Kartupeļu masai pārlej karstu, vārītu pienu. Olām atdala dzeltenumus no baltumiem. Baltumus saputo stingrās putās. Kartupeļu masā iemaisa ķirbjus, sāli, cukuru, olu dzeltenumus un uzmanīgi iecilā saputoto olu baltumus. Pankūku mīklai var pielikt arī cieti, kas iegūta pēc kartupeļu masas nospiešanas. Uz pannas sakarsētās taukvielās ar karoti liek mīklu un cep dzeltenas pankūkas. Pankūkas pasniedz ar krējuma, kanēļa un cukura maisījumu.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt