Rīvētu kartupeļu un auzu pārslu pankūkas l

Sastāvs: 2 glāzes rīvētu kartupeļu, 1/2 glāzes auzu pārslu, 1 glāze piena, 3 olas, sāls, cukurs, taukvielas.

Pagatavošana

Kartupeļu masai nospiež sulu, pārlej uzvārītu pienu, iemaisa auzu pārslas un mīklu atstāj uzbriešanai. Olu baltumu ar nelielu sāls piedevu saputo un kopā ar olu dzeltenumiem iemaisa mīklā. Uz pannas sakarsētās taukvielās ar karoti liek nelielas pankūkas un izcep no abām pusēm brūnas. Pasniedzot pankūkas kā sāļo ēdienu, tās var pārliet ar saceptu speķi un sīpoliem, izkausētiem sieriņiem, sāļām mērcēm. Pankūkas var pasniegt arī ar saldām piedevām, piemēram, medu, ievārījumu vai cukuru, kas samaisīts ar krējumu un sarīvētu citrona vai apelsīna miziņu, kanēli.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt