Rīvētu kartupeļu sacepums ar biezpienu

Sastāvs: 1 l sarīvētu kartupeļu 4 ēdamkarotes sviesta, 3 olas, 200 g biezpiena, 1 glāze krējuma, 100 g cukura, citrona miziņa vai vaniļa, rīvmaize.

Pagatavošana

Kartupeļu masai nespiež sulu, pielej izkausētu karstu sviestu, izmaisa. pieliek olu dzeltenumus, cukuru, biezpienu. garšvielas. Saputo olu baltumus, pievieno sagatavotajai masai. Ar taukvielām izziestā un ar rīvmaizi izkaisītā veidnē liek sagatavoto masu. pārliek sviesta piciņas vai pārlej skābu krējumu un cep cepeškrāsnī. Sacepumu pasniedz ar skābu, krējumu un brūkleņu ievārījumu. Sacepumu var gatavot bez cukura, tad kā garšvielas pievieno sāli un ķimenes.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt