Rīsu želeja

Sastāvs: 250 gr rīsu, 2L ūdens, 150 gr graudu cukura, citrona miza, 1/2 glazē baltvīna, citrona miziņa , 3 karotes smalka ievārījuma.

Pagatavošana

 Rīsus noskalo vairākos ūdeņos, noplaucē ar verdošu ūdeni, uz­liek uz uguns ar aukstu ūdeni un stundu laika vāra, nemaisot, uz mazas uguns.

Rīsu ūdeni nokāš caur vairākiem smalkiem astru sietiņiem un vāra ar cukuru, citrona mizu (ko noberž ar cukurgrau­diem) un citrona sulu, līdz cukurs  šķidrumā pienīgi izšķīdis, tad pie­lej vīnu.

Šķidrumu iepilda ar aukstu ūdeni izskalotā formā un no­liek aukstumā.

Otrā dienā želeju izgāž no formas un dod galdā ar smalku ievārījumu, ko liek apkārt želejai.

Ēdiens pagatavojams dienu pirms lietošanas.

Please wait...

Atbildēt