Rīsu pudiņš ar vēžiem

Sastāvs: 30 gab. vēžu, 100 g sviesta vēžu sviestam, 200 g rīsa, sāls, 1/4 l buljona vai piena, 100 g sviesta, karote berztas maizes.

Pagatavošana

Vēžus uzliek vārīties ar stipri sālītu verdošu ūdeni, vāra 15 min., izloba spīļu un ļipu gaļu, čaulas un atliekas smalki sagrūž, no tām pagatavo vēžu sviestu. Rīsus vairākos ūdeņos noskalo, noplaucē, ar sāli izvāra buljonā vai pienā gluži mīkstus. Sagatavotā formā iepilda kārtu rīsu, uz tiem liek daļu vēžu gaļas un mazliet vēžu sviesta, tad atkal iepilda kārtu rīsu, virsū uzliekot vēžu gaļu un vēžu sviestu, pašā virsū vēl uzpilda rīsus, un tos apliek ar saplūkātu sviestu un apkaisa ar berztu maizi. Pudiņu 20 līdz 25 min. apcep labi karstā krāsnī brūnu un tūliņ pasniedz galdā. Klāt var dot vēžu mērci, pudiņam izlietojot tikai pusi vēžu sviesta, un ar otru pusi pagatavojot mērci.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt