Rīsu pastēte

Sastāvs: 400 g rīsu, ūdens pēc vajadzības, 1 1/4 l buljona, 400 g teļa pieņu, sāls, 2 1/2-3 karotes sviesta, 200 g jēlas teļa gaļas, 100 g nieru tauku (vai 50 g sviesta), sāls; pipari, olas, puse maizes, buljons pēc vajadzības, 8—10 šampinjoni, 2—2 1/2 k

Pagatavošana

Rīsus novāra ūdenī pusmīkstus un buljonā gluži mīkstus, bet tikai tā, lai graudi nesašķīstu; maisīt nedrīkst. Notīrītus teļa pieņus 3 min., vāra maz sālītā ūdenī, nopilina, un kad tie atdzisuši, sagriež šķēlēs un neapdauzītus apcep sviestā no abām pusēm iebrūnus. Jēlu teļa gaļu ar nieru taukiem (vai ar izkausētu sviestu) divreiz samaļ, sajauc ar sāli, pipariem jēlu olu un ūdeni izmiekšķētu, labi nospaidītu baltmaizi bez garozas un izberž caur sietiņu; ar biezeni izveido mazas frikadeles un 3—4 min. vāra karstā ūdeni vai buljonā. Notīrītus un šaurās strēmelēs sagrieztus šampinjonus 5 min. vāra sviestā. Atlikušo sviestu, kurā teļa pieņi cepti un šampinjoni vārīti, uzvāra ar buljonu, sakultiem miltiem un citronsulu, un mērcei klāt pievieno sakultu olu dzeltenumu un portvīnu. Ar šo mērci aplej teļa pieņus, kurus noliek siltā vietā. Rīsus iespiež iesviestotā formā, vidū atstājot tukšu vietu, kurā iepilda pildījumu; virskārtā uzpilda atlikušas rīsus. Pastēti 10 min. cep krāsnī un uz galda pasniedz karstu formā vai arī laukā izgāztu.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt