Riekstu torte

Sastāvs: 8 olas, 200 g cukura, 250 g samaltu riekstu, 150 g sviesta, 150 g šokolādes, 200 g samaltu vai saberztu biskvītu, citrona miziņa un sula, 1 ēd.k. liķiera.

Pagatavošana

Atdala olu dzeltenumus no baltumiem. Dzeltenumus ar cukuru saputo. Kad masa kļūst gaiša , putaina, cukurs izkusis, pievieno uz rīves sasmalcinātu šokolādi, maltus riekstus un biskvītu drumstalas, sarīvētu citronu , citronu sulu un liķieri, izkausētu, bet ne karstu sviestu, visu samaisa, tad masā uzmanīgi iecilā saputotus olu baltumus. Sagatavoto tortes masu liek ar sviestu ieziestā veidnē, cep. Gatavu, no veidnes izgāztu un atdzesētu torti, pārziež ar plānu kārtiņu marmelādes, pēc tam pārlej ar šokolādes glazūru.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt