Riekstu saldējums

1.variants:Sastāvs: 200 g riekstu kodolu, 8 olu dzeltenumi, 300 g cukura, 1,250 l krējuma.

Pagatavošana

Riekstu kodolus smalki sakapā. Olu dzeltenumus sakuļ ar cukuru, iemaisa verdošā krējumā un kuļ uz uguns, līdz viss bez viršanas paliek tumīgs, kad maisījums atdzisis, iepilda saldējamā bundžā.

2.variants: Sastāvs: 3 olu dzeltenumi, 100 g cukura, 100 g riekstu, 300 g putukrējuma, vaniļa.

Pagatavošana

Olu dzeltenumus ar cukuru puto, turot trauku karsta ūdens peldē (65°C). Atsevišķi saputo krējumu, samaisa ar atdzesētu olu dzeltenumu masu un izkarsētiem, sakapātiem riekstiem, ievieto ledusskapī saldējamajā kamerā.

3.variants: Sastāvs: 40 g salda krējuma, 30 g piena, 1/4 olas, 20 g cukura, 10 g riekstu kodolu, 0,5 g želatīna, garšvielas.

Pagatavošana

Olas ar cukuru, vaniļu vai citrona esenci saputo, pievieno uzvārītu pienu, krējumu, karstā ūdenī sabiezina. Tad pievieno želatīnu un maisot izšķīdina, pieliek apgrauzdētus, sasmalcinātus riekstus samaisa un atdzesē. Pēc tam lej saldējamās mašīnas veidnē un sasaldē.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt