Riekstiņi

Sastāvs: 165 g kviešu miltu, 150 g ūdens, 75 g sviesta, 5 olas, 2 g cukura, 3 g sāls.

Pagatavošana

Ūdeni ar sviestu, sāli, cukuru uzvāra. Miltus izsijā, visus uzreiz ber verdošā šķidrumā un ar koka karoti maisa, līdz mīkla vienveidīga. tad to atdzesē 65-70°. Olas sakuļ, pievieno pa daļām atdzesētai mīklai un labi samaisa. Ar tējkaroti vai ar konditorejas uzgali liek mīklas lodītes, apmēram 1 cm diametrā, uz nedaudz ietaukotas plātes. Cep vidējā siltumā 25-30 minūtes, līdz cepumi gaiši dzelteni, pārlaužot sausi, poraini. Atdzišus riekstiņus pasniedz pie dzidrā buljona. Bez tam riekstiņus var pārkaisit ar pūdercukuru vai pildīt ar putu krējumu, krēmu un pasniegt pie tējas, kafijas.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt