Zemeņu kompots - koservēšana

Ievārījumi kompoti 3 Pēdējais atjauninājums: May 14, 2020 Izveidots: May 05, 2013
  • Porcija: -
  • Sagatavošanas laiks: -
  • Gatavošanas laiks: -
  • Kalorijas: -
  • Sarežģītība: Vidēja
Drukāt

Kā pagatavot šo Zemeņu kompots - koservēšana saviem spēkiem. Ēdiena pagatvošanai vajadzīgos pārtikas produktus, daudzumu un ēdiena recepti no kategorijas Ievārijumi, želejas un kompoti skaties zemāk.
No zemenēm grūtāk pagatavot kompotu nekā no citām ogām, jo zemenes ir ļoti trauslas, maigas, karsējot ātri var izjūkt un zaudēt krāsu. Kompotam izvēlas vidēji lielas ogas, vēlams ar spēcīgu, tumšu krāsu un nepārgatavojušās.

Sastāvdaļas

Pagatavošana

  1. Ogas pārlasa, saber sietā un vairākas reizes iegremdē aukstā ūdenī.
  2. Kad ūdens notecējis, ogām noņem kātiņus ar kauslapiņām, saber bļodā un pārlej ar karstu cukura sīrupu.
  3. Ja zemenēm lieto vairāk cukura, iegūst glītāku kompotu (veselākas ogas).
  4. Sīrupā ogas tur 3 līdz 4 stundas.
  5. Sīrupu uzmanīgi nolej, ogas sapilda dezinficētā burkā un pārlej ar to pašu sīrupu, kas no jauna uzkarsēts līdz 90C temperatūrai.
  6. Burkai uzliek dezinficētu metāla vāciņu.

Zemeņu kompots - koservēšana



  • Porcija: -
  • Sagatavošanas laiks: -
  • Gatavošanas laiks: -
  • Kalorijas: -
  • Sarežģītība: Vidēja

Kā pagatavot šo Zemeņu kompots - koservēšana saviem spēkiem. Ēdiena pagatvošanai vajadzīgos pārtikas produktus, daudzumu un ēdiena recepti no kategorijas Ievārijumi, želejas un kompoti skaties zemāk.
No zemenēm grūtāk pagatavot kompotu nekā no citām ogām, jo zemenes ir ļoti trauslas, maigas, karsējot ātri var izjūkt un zaudēt krāsu. Kompotam izvēlas vidēji lielas ogas, vēlams ar spēcīgu, tumšu krāsu un nepārgatavojušās.

Sastāvdaļas

Pagatavošana

  1. Ogas pārlasa, saber sietā un vairākas reizes iegremdē aukstā ūdenī.
  2. Kad ūdens notecējis, ogām noņem kātiņus ar kauslapiņām, saber bļodā un pārlej ar karstu cukura sīrupu.
  3. Ja zemenēm lieto vairāk cukura, iegūst glītāku kompotu (veselākas ogas).
  4. Sīrupā ogas tur 3 līdz 4 stundas.
  5. Sīrupu uzmanīgi nolej, ogas sapilda dezinficētā burkā un pārlej ar to pašu sīrupu, kas no jauna uzkarsēts līdz 90C temperatūrai.
  6. Burkai uzliek dezinficētu metāla vāciņu.

Vai recepte bija noderīga ?


 (1 (0)


Jums var patikt

Jaunumi

Reģistrējieties, lai saņemtu e-pasta atjauninājumus par jaunām receptēm.