Vēžu pastēte

Zivju ēdieni 3 Pēdējais atjauninājums: Nov 08, 2019 Izveidots: Mar 11, 2011
  • Porcija: -
  • Sagatavošanas laiks: -
  • Gatavošanas laiks: -
  • Kalorijas: -
  • Sarežģītība: Vidēja
Drukāt

Vienkāršs veids kā gatavo Vēžu pastēte savā virtuvē. Ēdiena gatavošanā izmantojamos pārtikas produktus un ēdiena pagatavošanas veidu no kategorijas zivju ēdieni skaties zemāk.

Sastāvdaļas

Pagatavošana

  1. Vēžus vāra 15 min. sālsūdenī aizvākotā traukā, pēc tam izloba laukā ļipu un spīļu gaļu un ar čaulām un atliekām pagatavo vēžu sviestu.
  2. Notīrītus teļa pieņus vāra 5 min. mazsālītā ūdenī. Ķerveles nomazgā, novāra mīkstas mazsālītā ūdenī, parupji sakapā un 5 min. vāra ar sviestu, sāli, pipariem un saldu krējumu, ja ķerveļu vietā ņem šampinjonus, tad tos notīra, sagriež smalkus un 3 - 4 min. vāra ar sviestu un citronsulu.
  3. Līdakai nocērt galvu un asti, novelk ādu un izlasa laukā asakas, gaļu sagrūž smalku piestiņā ar sviestu, labi sajauc ar aukstā ūdenī izmiekšķētu un labi nospaidītu baltmaizes mīkstumu, olu dzeltenumu, sāli un pipariem, un, kad jau kādu pusstundu maisīts, uz beigām sajauc ar putās sakultu olbaltumu, pēc tam biezeni izberž caur sietiņu un izveido garenas vai apaļas līdakas gaļas frikadeles.
  4. Līdakas galvu, ādu un asakas uzliek vārīties ar karstu ūdeni un sāli un vāra apmēram pusstundu, nokāstā buljonā 5 min. vāra frikadeles, kad tās gatavas, ar putu smeļamo karoti izņem laukā un noliek siltā vietā.
  5. Zivs buljonu izkāš un klāt pielej tik daudz buljona, lai iznāktu kāds litrs šķidruma.
  6. Tad pieliek ar miltiem samīcītu sviestu un visu vēl vienreiz uzvāra.
  7. Mērcē ieliek palielos kantainos gabalos sagrieztus teļa pieņus, izlobīto vēžu gaļu, līdakas gaļas frikadeles, sēnes, visu vēl kādas 3 min. pavāra un klāt pieliek putās sakultu vēžu sviestu (kas pa to starpu sastindzis).
  8. Pildījumu iepilda ēdamā plucinātas pastētes mīklas vai sviesta mīklas formā uz 5 min.
  9. ieliek krāsnī un tad arī tūliņ dod galdā, kamēr pastēte karsta.

Vēžu pastēte



  • Porcija: -
  • Sagatavošanas laiks: -
  • Gatavošanas laiks: -
  • Kalorijas: -
  • Sarežģītība: Vidēja

Vienkāršs veids kā gatavo Vēžu pastēte savā virtuvē. Ēdiena gatavošanā izmantojamos pārtikas produktus un ēdiena pagatavošanas veidu no kategorijas zivju ēdieni skaties zemāk.

Sastāvdaļas

Pagatavošana

  1. Vēžus vāra 15 min. sālsūdenī aizvākotā traukā, pēc tam izloba laukā ļipu un spīļu gaļu un ar čaulām un atliekām pagatavo vēžu sviestu.
  2. Notīrītus teļa pieņus vāra 5 min. mazsālītā ūdenī. Ķerveles nomazgā, novāra mīkstas mazsālītā ūdenī, parupji sakapā un 5 min. vāra ar sviestu, sāli, pipariem un saldu krējumu, ja ķerveļu vietā ņem šampinjonus, tad tos notīra, sagriež smalkus un 3 - 4 min. vāra ar sviestu un citronsulu.
  3. Līdakai nocērt galvu un asti, novelk ādu un izlasa laukā asakas, gaļu sagrūž smalku piestiņā ar sviestu, labi sajauc ar aukstā ūdenī izmiekšķētu un labi nospaidītu baltmaizes mīkstumu, olu dzeltenumu, sāli un pipariem, un, kad jau kādu pusstundu maisīts, uz beigām sajauc ar putās sakultu olbaltumu, pēc tam biezeni izberž caur sietiņu un izveido garenas vai apaļas līdakas gaļas frikadeles.
  4. Līdakas galvu, ādu un asakas uzliek vārīties ar karstu ūdeni un sāli un vāra apmēram pusstundu, nokāstā buljonā 5 min. vāra frikadeles, kad tās gatavas, ar putu smeļamo karoti izņem laukā un noliek siltā vietā.
  5. Zivs buljonu izkāš un klāt pielej tik daudz buljona, lai iznāktu kāds litrs šķidruma.
  6. Tad pieliek ar miltiem samīcītu sviestu un visu vēl vienreiz uzvāra.
  7. Mērcē ieliek palielos kantainos gabalos sagrieztus teļa pieņus, izlobīto vēžu gaļu, līdakas gaļas frikadeles, sēnes, visu vēl kādas 3 min. pavāra un klāt pieliek putās sakultu vēžu sviestu (kas pa to starpu sastindzis).
  8. Pildījumu iepilda ēdamā plucinātas pastētes mīklas vai sviesta mīklas formā uz 5 min.
  9. ieliek krāsnī un tad arī tūliņ dod galdā, kamēr pastēte karsta.

Vai recepte bija noderīga ?


 (0 (0)


Jums var patikt

Jaunumi

Reģistrējieties, lai saņemtu e-pasta atjauninājumus par jaunām receptēm.