Kā pagatavot šo Vārīts lasis mājās. Ēdiena pagatvošanai vajadzīgos pārtikas produktus, daudzumu un ēdiena recepti no kategorijas zivju ēdieni skaties zemāk.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Lasi iztīra, izmazgā, lasi nedrīkst zvīņot, lai nesabojātu laša galu, jo aiz pārāk straujas darbības tā atlec no asakām, sašņorē, piesien pie sieta, ūdenim pieliek vircas, sāli, sīpolu, lauru lapas.
Buljonu pagatavo: verdošā ūdenī liek lasi, pavāra 10 min., noņem no uguns, patur karstumā 20-30 min., noliek ar visu ūdeni vēsā vietā, atstāj līdz rītam. Nakamā dienā lasi izcel no ūdens, noņem ādu, liek uz rīsu krutona, pārsaldē ar zivju aspiku.
Garnē ar citronu, zaļumiem, gar malu liek puķu kāpostus, zirnīšus, burkānus, kāļus, arī sparģeļus, zilos kāpostus, tomātus vai redīsu rozītes. Lasim galvā un astē var iespraust garnētu iesmiņu.
Padod atsevišķi klāt majonēzes mērci.
Vārīts lasis
Porcija: -
Sagatavošanas laiks: -
Gatavošanas laiks: -
Kalorijas: -
Sarežģītība:
Grūti
Kā pagatavot šo Vārīts lasis mājās. Ēdiena pagatvošanai vajadzīgos pārtikas produktus, daudzumu un ēdiena recepti no kategorijas zivju ēdieni skaties zemāk.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Lasi iztīra, izmazgā, lasi nedrīkst zvīņot, lai nesabojātu laša galu, jo aiz pārāk straujas darbības tā atlec no asakām, sašņorē, piesien pie sieta, ūdenim pieliek vircas, sāli, sīpolu, lauru lapas.
Buljonu pagatavo: verdošā ūdenī liek lasi, pavāra 10 min., noņem no uguns, patur karstumā 20-30 min., noliek ar visu ūdeni vēsā vietā, atstāj līdz rītam. Nakamā dienā lasi izcel no ūdens, noņem ādu, liek uz rīsu krutona, pārsaldē ar zivju aspiku.
Garnē ar citronu, zaļumiem, gar malu liek puķu kāpostus, zirnīšus, burkānus, kāļus, arī sparģeļus, zilos kāpostus, tomātus vai redīsu rozītes. Lasim galvā un astē var iespraust garnētu iesmiņu.