- Porcija: -
- Sagatavošanas laiks: -
- Gatavošanas laiks: -
- Kalorijas: -
- Sarežģītība:
Vidēja
Drukāt
Kā gatavot Tomātu želeja saviem spēkiem. Ēdiena sagatvošanai nepieciešamos pārtikas produktus un šī ēdiena recepti no kategorijas marinēšana un konservēšana skaties zemāk.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
- Katliņā ielej tomātu biezeni, pievieno sīki sakapātus vai uz smalkas rīves sarīvētus sīpolus un ķiplokus, maltos smaržīgos un melnos piparus, sāli, cukuru un uzvāra.
- Pievieno etiķi un uzbriedinātu želatīnu.
- Pirms izlietošanas želatīnu pārlej ar aukstu ūdeni (1:5) un ļauj 2-4 stundas uzbriest.
- Želatīnu izkāš caur sietiņu vai marli, nosūcot lieko ūdeni, ja tāds ir, un pievieno karstai marinādei, ļauj tam izkust.
- Pēc želatīna pievienošanas marinādi vairs nedrīkst vārīt.
- Želeju sapilda izkarsētā 0,5 litru burkā, uzliek novārītu metāla vāciņu, pievalcē un pasterizē 85C temperatūrā: 0,5 litru burku 10 -15 minūtes, litra burku - 20 minūtes.
- Pēc pasterizēšanas burkas aizvalcē un ļauj atdzist istabas temperatūrā.
- Burkas nevajag gāzt uz vāciņa.
Tomātu želeja
- Porcija: -
- Sagatavošanas laiks: -
- Gatavošanas laiks: -
- Kalorijas: -
- Sarežģītība:
Vidēja
Kā gatavot Tomātu želeja saviem spēkiem. Ēdiena sagatvošanai nepieciešamos pārtikas produktus un šī ēdiena recepti no kategorijas marinēšana un konservēšana skaties zemāk.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
- Katliņā ielej tomātu biezeni, pievieno sīki sakapātus vai uz smalkas rīves sarīvētus sīpolus un ķiplokus, maltos smaržīgos un melnos piparus, sāli, cukuru un uzvāra.
- Pievieno etiķi un uzbriedinātu želatīnu.
- Pirms izlietošanas želatīnu pārlej ar aukstu ūdeni (1:5) un ļauj 2-4 stundas uzbriest.
- Želatīnu izkāš caur sietiņu vai marli, nosūcot lieko ūdeni, ja tāds ir, un pievieno karstai marinādei, ļauj tam izkust.
- Pēc želatīna pievienošanas marinādi vairs nedrīkst vārīt.
- Želeju sapilda izkarsētā 0,5 litru burkā, uzliek novārītu metāla vāciņu, pievalcē un pasterizē 85C temperatūrā: 0,5 litru burku 10 -15 minūtes, litra burku - 20 minūtes.
- Pēc pasterizēšanas burkas aizvalcē un ļauj atdzist istabas temperatūrā.
- Burkas nevajag gāzt uz vāciņa.
Dalies ar recepti
- Facebook
- Draugiem
Jums var patikt