Kā pagatavot šo Tomātu skābēšana pašam. Ēdiena gatavošanā izmantojamos pārtikas produktus un ēdiena pagatavošanas veidu no kategorijas marinēšana un konservēšana skaties zemāk.
Skābēšanai noderīgi tādi tomāti, kas beiguši augt un kļuvuši bāli vai sārti. Nav ieteicams skābēt pilnīgi sarkanus tomātus. Tomātus ieskābē rudenī, kad tie vairs nevar ienākties. Tos rūpīgi mazgā un šķiro. Kā garšaugus izmanto baziliku, mārrutku saknes, estragonu, dilles u. c. Skābēšanai jāizvēlas vidēji lieli tomāti ar nelielām sēklu ligzdām. Labas šķirnes ir Majak, Talaļihin, Peremoga, Gruntovij gribov-skij u. c.
Negatavi tumši zaļi tomāti, kas satur daudz solanīna, nelabvēlīgi ietekmē pienskābes baktēriju darbību, un rezultātā iegūst ļoti zemas kvalitātes tomātus ar nepatīkamu asu un īpatnēju garšu. Tomātus var skābēt dažādās attiecībās ar gurķiem. Tomāti, kas skābēti kopā ar gurķiem, zaudē savu nepatīkamo tomātu garšu, bet gurķi labāk ieskābst un uzglabājas.
Kā pagatavot šo Tomātu skābēšana pašam. Ēdiena gatavošanā izmantojamos pārtikas produktus un ēdiena pagatavošanas veidu no kategorijas marinēšana un konservēšana skaties zemāk.
Skābēšanai noderīgi tādi tomāti, kas beiguši augt un kļuvuši bāli vai sārti. Nav ieteicams skābēt pilnīgi sarkanus tomātus. Tomātus ieskābē rudenī, kad tie vairs nevar ienākties. Tos rūpīgi mazgā un šķiro. Kā garšaugus izmanto baziliku, mārrutku saknes, estragonu, dilles u. c. Skābēšanai jāizvēlas vidēji lieli tomāti ar nelielām sēklu ligzdām. Labas šķirnes ir Majak, Talaļihin, Peremoga, Gruntovij gribov-skij u. c.
Negatavi tumši zaļi tomāti, kas satur daudz solanīna, nelabvēlīgi ietekmē pienskābes baktēriju darbību, un rezultātā iegūst ļoti zemas kvalitātes tomātus ar nepatīkamu asu un īpatnēju garšu. Tomātus var skābēt dažādās attiecībās ar gurķiem. Tomāti, kas skābēti kopā ar gurķiem, zaudē savu nepatīkamo tomātu garšu, bet gurķi labāk ieskābst un uzglabājas.
Reģistrējieties, lai saņemtu e-pasta atjauninājumus par jaunām receptēm.