Tomātu mērce

Konservēšana 2 Pēdējais atjauninājums: Jul 16, 2020 Izveidots: Aug 02, 2010
  • Porcija: -
  • Sagatavošanas laiks: -
  • Gatavošanas laiks: -
  • Kalorijas: -
  • Sarežģītība: Vidēja
Drukāt

Kā gatavot Tomātu mērce savā virtuvē. Ēdiena gatavošanai vēlamos produktus un ēdiena pilnu recepti no kategorijas marinēšana un konservēšana skaties zemāk.
No 3 litriem sulas iegūst apmēram litru mērces.

Sastāvdaļas

Pagatavošana

  1. Tomātu sulu salej katliņa un leni vāra.
  2. Visas dotās garšvielas iesien marles maisiņā (sīki sagrieztus ķiplokus, sarīvētu muskatriekstu).
  3. Maisiņā iesietās garšvielas ieliek verdošā masā un turpina vārīt, līdz mērce paliek krējuma biezumā.
  4. Vārīšanas laikā masu maisa ar koka karoti, lai nepiedeg.
  5. No mērces izņem maisiņu ar garšvielām un pievieno 70% etiķa esenci.
  6. Karstu mērci pilda dezinficētos mazos traukos (0,5 litru), uzliek novārītu metāla vāciņu, pievalcē. Var izmantot arī plastmasas konservu vāciņus.
  7. Ievieto katlā ar siltu ūdeni (50C) un pasterizē 85C temperatūrā 0,5 litru burkas 8 -10 minūtes.
  8. Traukus hermētiski noslēdz un atdzesē.

Tomātu mērce



  • Porcija: -
  • Sagatavošanas laiks: -
  • Gatavošanas laiks: -
  • Kalorijas: -
  • Sarežģītība: Vidēja

Kā gatavot Tomātu mērce savā virtuvē. Ēdiena gatavošanai vēlamos produktus un ēdiena pilnu recepti no kategorijas marinēšana un konservēšana skaties zemāk.
No 3 litriem sulas iegūst apmēram litru mērces.

Sastāvdaļas

Pagatavošana

  1. Tomātu sulu salej katliņa un leni vāra.
  2. Visas dotās garšvielas iesien marles maisiņā (sīki sagrieztus ķiplokus, sarīvētu muskatriekstu).
  3. Maisiņā iesietās garšvielas ieliek verdošā masā un turpina vārīt, līdz mērce paliek krējuma biezumā.
  4. Vārīšanas laikā masu maisa ar koka karoti, lai nepiedeg.
  5. No mērces izņem maisiņu ar garšvielām un pievieno 70% etiķa esenci.
  6. Karstu mērci pilda dezinficētos mazos traukos (0,5 litru), uzliek novārītu metāla vāciņu, pievalcē. Var izmantot arī plastmasas konservu vāciņus.
  7. Ievieto katlā ar siltu ūdeni (50C) un pasterizē 85C temperatūrā 0,5 litru burkas 8 -10 minūtes.
  8. Traukus hermētiski noslēdz un atdzesē.

Vai recepte bija noderīga ?


 (1 (0)


Jums var patikt

Jaunumi

Reģistrējieties, lai saņemtu e-pasta atjauninājumus par jaunām receptēm.