receptes

Sviesta mīkla - versija

Mīklas 2 Pēdējais atjauninājums: Nov 25, 2019 Izveidots: Mar 12, 2011
  • Porcija: -
  • Sagatavošanas laiks: 3h
  • Gatavošanas laiks: -
  • Kalorijas: -
  • Sarežģītība: Grūti
Drukāt

Kā pagatavot šo Sviesta mīkla mājās. Ēdiena sagatvošanai nepieciešamos pārtikas produktus un šī ēdiena recepti no kategorijas mīklas skaties zemāk.

Sastāvdaļas

Pagatavošana

  1. Izsijātus miltus uzber uz dēļa un miltu vidū ietaisītā bedrītē pamazītiņām iepilda aukstu ūdeni ar sāli, pie tam mīklu mīca ar rokām tik ilgi, līdz tā vairs nelīp, (apm. 30 min.).
  2. Sviestu, pirms to grib lietot, iepriekš izmazgā, un apm. 50 g iemīca gatavā mīklā, bet pārējo izveido apaļā plāksnī, pēc tam atstāj aukstā ūdenī, kamēr mīklu pagatavo.
  3. Tad sviesta plāksni noslauka ar tīru autiņu, mīklu izrullē otrtik plaši kā sviestu, uzliek sviestu pienā pusē uz mīklas, pārliek tam otru mīklas pusi pāri, ar veltni saspiež mīklu no visām pusēm ciet, uzliek mīklu uz šķīvja, apakšā mazliet miltus pakaisot, un apklāj to ar autiņu, ļaujot tai 20 min. mierīgi stāvēt.
  4. Tad mīklai ar tīru slotiņu uzmanīgi noputina miltus, kas tai pieķērušies, mīklu izrullē vēlreiz uz otru pusi, saliek uz pusēm kopā, apklāj ar autiņu un noliek atkal kādas 20 min. stāvēt.
  5. Pēc tam sāk no gala un rullē platumā.
  6. Kad šīs trīs vienkāršās kārtas nobeigtas un mīkla atkal 20 min. mierīgi stāvējusi, to izrullē mazliet garāku, bet pie katras kārtas tikai vienā virzienā, tā tad arvien pārmaiņus - reizi garumā, otrreiz platumā, saliek mīklu kopā uz trim daļām, ļauj tai 20 min. stāvēt, un tā to atkārto vēl 2 reizes.

Sviesta mīkla - versija



  • Porcija: -
  • Sagatavošanas laiks: 3h
  • Gatavošanas laiks: -
  • Kalorijas: -
  • Sarežģītība: Grūti

Kā pagatavot šo Sviesta mīkla mājās. Ēdiena sagatvošanai nepieciešamos pārtikas produktus un šī ēdiena recepti no kategorijas mīklas skaties zemāk.

Sastāvdaļas

Pagatavošana

  1. Izsijātus miltus uzber uz dēļa un miltu vidū ietaisītā bedrītē pamazītiņām iepilda aukstu ūdeni ar sāli, pie tam mīklu mīca ar rokām tik ilgi, līdz tā vairs nelīp, (apm. 30 min.).
  2. Sviestu, pirms to grib lietot, iepriekš izmazgā, un apm. 50 g iemīca gatavā mīklā, bet pārējo izveido apaļā plāksnī, pēc tam atstāj aukstā ūdenī, kamēr mīklu pagatavo.
  3. Tad sviesta plāksni noslauka ar tīru autiņu, mīklu izrullē otrtik plaši kā sviestu, uzliek sviestu pienā pusē uz mīklas, pārliek tam otru mīklas pusi pāri, ar veltni saspiež mīklu no visām pusēm ciet, uzliek mīklu uz šķīvja, apakšā mazliet miltus pakaisot, un apklāj to ar autiņu, ļaujot tai 20 min. mierīgi stāvēt.
  4. Tad mīklai ar tīru slotiņu uzmanīgi noputina miltus, kas tai pieķērušies, mīklu izrullē vēlreiz uz otru pusi, saliek uz pusēm kopā, apklāj ar autiņu un noliek atkal kādas 20 min. stāvēt.
  5. Pēc tam sāk no gala un rullē platumā.
  6. Kad šīs trīs vienkāršās kārtas nobeigtas un mīkla atkal 20 min. mierīgi stāvējusi, to izrullē mazliet garāku, bet pie katras kārtas tikai vienā virzienā, tā tad arvien pārmaiņus - reizi garumā, otrreiz platumā, saliek mīklu kopā uz trim daļām, ļauj tai 20 min. stāvēt, un tā to atkārto vēl 2 reizes.

Vai recepte bija noderīga ?


 (1 (0)

Komentāri


Šaj receptei vēl nav pievienotu komentāru!
Lai atstātu komentāru jums jāienāk profīlā.

Jums var patikt

Jaunumi

Reģistrējieties, lai saņemtu e-pasta atjauninājumus par jaunām receptēm.