receptes

Svaigu gurķu salāti

Konservēšana 1 Pēdējais atjauninājums: May 12, 2020 Izveidots: Aug 01, 2010
  • Porcija: -
  • Sagatavošanas laiks: -
  • Gatavošanas laiks: -
  • Kalorijas: -
  • Sarežģītība: Vidēja
Drukāt

Kā pagatavot šo Svaigu gurķu salāti saviem spēkiem. Ēdiena gatavošanā izmantojamos pārtikas produktus un ēdiena pagatavošanas veidu no kategorijas marinēšana un konservēšana skaties zemāk.
Etiķa vietā var lietot citronskābi, dotajai receptei apmēram 3-4,5 g. Ar citronskābi sagatavotiem salātiem ir maigāka garša.

Sastāvdaļas

Pagatavošana

  1. Nepāraugušus gurķus nomazgā, nomizo un sagriež 0,5 cm biezās šķēlēs.
  2. Tāpat sagriež sīpolus pēc iespējas plānākās ripiņās. Bļodā saliek gurķus, sīpolus un receptē minētās garšvielas, izmaisa un ļauj stāvēt 2 - 3 stundas, kamēr sasulojas.
  3. Tad salātus nogaršo, jo garšvielas vēl var pielikt pēc garšas.
  4. Salātiem jābūt ar asāku garšu nekā tūlītējai lietošanai, jo pēc pasterizēšanas salāti būs tieši laikā. Šiem salātiem var nelikt eļļu, bet tad tie nebūs tik izskatīgi (nav spīduma) un vispusīgi.
  5. Ja eļļa negaršo, tad salātiem pieliekot mazāku devu eļļas, tās garša nav īpaši jūtama.
  6. Kad gurķi atsulojas, tos stingri (ar karoti) sapilda dezinficētā burkā un pārlej ar to pašu pārpalikušo gurķu sulas marinādi.
  7. Šāda marināde vienmēr ir pietiekama gurķu pārliešanai.
  8. Sagatavotas burkas ar pievalcētiem metāla vāciņiem liek ūdens katlā un pasterizē 85 - 90C temperatūrā: 0,5 litru burkas 20 minūtes, 1 litra burkas 25 minūtes.
  9. Pēc pasterizēšanas burkas aizvalcē un apgāž otrādi ar vāciņu uz leju.
  10. Pēc pusstundas apgriež atpakaļ un ļauj atdzist. Šādi sagatavoti salāti pēc garšas un izskata atgādina svaigos gurķus, pie tam tie ļoti viegli sagatavojami.

Svaigu gurķu salāti



  • Porcija: -
  • Sagatavošanas laiks: -
  • Gatavošanas laiks: -
  • Kalorijas: -
  • Sarežģītība: Vidēja

Kā pagatavot šo Svaigu gurķu salāti saviem spēkiem. Ēdiena gatavošanā izmantojamos pārtikas produktus un ēdiena pagatavošanas veidu no kategorijas marinēšana un konservēšana skaties zemāk.
Etiķa vietā var lietot citronskābi, dotajai receptei apmēram 3-4,5 g. Ar citronskābi sagatavotiem salātiem ir maigāka garša.

Sastāvdaļas

Pagatavošana

  1. Nepāraugušus gurķus nomazgā, nomizo un sagriež 0,5 cm biezās šķēlēs.
  2. Tāpat sagriež sīpolus pēc iespējas plānākās ripiņās. Bļodā saliek gurķus, sīpolus un receptē minētās garšvielas, izmaisa un ļauj stāvēt 2 - 3 stundas, kamēr sasulojas.
  3. Tad salātus nogaršo, jo garšvielas vēl var pielikt pēc garšas.
  4. Salātiem jābūt ar asāku garšu nekā tūlītējai lietošanai, jo pēc pasterizēšanas salāti būs tieši laikā. Šiem salātiem var nelikt eļļu, bet tad tie nebūs tik izskatīgi (nav spīduma) un vispusīgi.
  5. Ja eļļa negaršo, tad salātiem pieliekot mazāku devu eļļas, tās garša nav īpaši jūtama.
  6. Kad gurķi atsulojas, tos stingri (ar karoti) sapilda dezinficētā burkā un pārlej ar to pašu pārpalikušo gurķu sulas marinādi.
  7. Šāda marināde vienmēr ir pietiekama gurķu pārliešanai.
  8. Sagatavotas burkas ar pievalcētiem metāla vāciņiem liek ūdens katlā un pasterizē 85 - 90C temperatūrā: 0,5 litru burkas 20 minūtes, 1 litra burkas 25 minūtes.
  9. Pēc pasterizēšanas burkas aizvalcē un apgāž otrādi ar vāciņu uz leju.
  10. Pēc pusstundas apgriež atpakaļ un ļauj atdzist. Šādi sagatavoti salāti pēc garšas un izskata atgādina svaigos gurķus, pie tam tie ļoti viegli sagatavojami.

Vai recepte bija noderīga ?


 (1 (0)

Komentāri


Šaj receptei vēl nav pievienotu komentāru!
Lai atstātu komentāru jums jāienāk profīlā.

Jums var patikt

Jaunumi

Reģistrējieties, lai saņemtu e-pasta atjauninājumus par jaunām receptēm.