- Porcija: -
- Sagatavošanas laiks: -
- Gatavošanas laiks: -
- Kalorijas: -
- Sarežģītība:
Vidēja
Drukāt
Kā gatavot Spinātu un kartupeļu veltnis saviem spēkiem. Ēdiena pagatvošanai vajadzīgos pārtikas produktus, daudzumu un ēdiena recepti no kategorijas dārzeņu ēdieni skaties zemāk.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
- Spinātus pārlasa, noskalo, sasmalcina.
- Sīpolu sasmalcina, katlā sacep sviestā, pievieno spinātus, mazliet ūdens, katliņam uzliek vāku un spinātus sautē 5 līdz 7 minūtes.
- Spinātu biezenim pieliek sāli, naža galu rīvēta muskatrieksta vai samaltu piparu.
- Kartupeļu masā iemaisa olu dzeltenumus, sāli, miltus.
- Masu liek uz samitrinātas marles 2 cm biezā kārtā, veido taisnstūri.
- Virsmu pārziež ar pussakultu olas baltumu, tad spinātu biezeni, vidū liek veselas nolobītas vai uz pusēm pārgrieztas vārītās olas.
- Ar marles palīdzību veido veltni, pārceļ to uz ietaukotas plāts, atbrīvo no marles.
- Veltņa virsmu sadursta ar dakšiņu, pārziež ar olas dzeltenumu vai kausētu sviestu, cep cepeškrāsnī.
- Galdā liek nesagrieztu, pārlaistītu ar izkausētu sviestu.
Spinātu un kartupeļu veltnis
- Porcija: -
- Sagatavošanas laiks: -
- Gatavošanas laiks: -
- Kalorijas: -
- Sarežģītība:
Vidēja
Kā gatavot Spinātu un kartupeļu veltnis saviem spēkiem. Ēdiena pagatvošanai vajadzīgos pārtikas produktus, daudzumu un ēdiena recepti no kategorijas dārzeņu ēdieni skaties zemāk.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
- Spinātus pārlasa, noskalo, sasmalcina.
- Sīpolu sasmalcina, katlā sacep sviestā, pievieno spinātus, mazliet ūdens, katliņam uzliek vāku un spinātus sautē 5 līdz 7 minūtes.
- Spinātu biezenim pieliek sāli, naža galu rīvēta muskatrieksta vai samaltu piparu.
- Kartupeļu masā iemaisa olu dzeltenumus, sāli, miltus.
- Masu liek uz samitrinātas marles 2 cm biezā kārtā, veido taisnstūri.
- Virsmu pārziež ar pussakultu olas baltumu, tad spinātu biezeni, vidū liek veselas nolobītas vai uz pusēm pārgrieztas vārītās olas.
- Ar marles palīdzību veido veltni, pārceļ to uz ietaukotas plāts, atbrīvo no marles.
- Veltņa virsmu sadursta ar dakšiņu, pārziež ar olas dzeltenumu vai kausētu sviestu, cep cepeškrāsnī.
- Galdā liek nesagrieztu, pārlaistītu ar izkausētu sviestu.
Dalies ar recepti
- Facebook
- Draugiem
Jums var patikt