Sēņu marinēšana

Konservēšana 2 Pēdējais atjauninājums: Feb 01, 2020 Izveidots: Aug 25, 2011
  • Porcija: -
  • Sagatavošanas laiks: -
  • Gatavošanas laiks: -
  • Kalorijas: -
  • Sarežģītība: Vidēja
Drukāt

Marinēšanai vēlams lietot tādas sēnes, kuras nav pāraugušas, cietas, jaunas, nav tārpainas vai bojātas. Marinētās sēnes iegūst no jaunām baravikām, lāču, sviesta, priežu un bērzu bekām.
No lapiņu sēnēm vairāk izmanto podiņus, alksneni, čigāneni, cūceni, zaļo un brūnējošo bērzlapi. Ja sēņu daudz, tās vajadzētu šķirot pēc sugām un marinēt katru sugu atsevišķi.
Kā pagatavot šo Sēņu marinēšana saviem spēkiem. Ēdiena pagatvošanai vajadzīgos pārtikas produktus, daudzumu un ēdiena recepti no kategorijas marinēšana un konservēšana skaties zemāk.

Sastāvdaļas

Pagatavošana

  1. Sēnes sašķiro, notīra lapas, skujas, augsni un citus netīrumus, sviesta bekai novelk cepurītes miziņu.
  2. Sēnes vāra sālsūdenī katru sugu atsevišķi.
  3. Uz litra ūdens liek 30 g. sāls.
  4. Sēnēm sālsūdenī jāatrodas brīvi (nedrīkst būt saspiestas).
  5. Lai sēnes kļūtu gaišākas, litram ūdens var pielikt 1-2 g citronskābes.
  6. Nenovārītas sēnes var sākt bojāties un saskābt, bet pārvārītas sanāks mīkstas un paliek tumšākas un mazvērtīgākas. Jāatrod zelta vidusceļš.
  7. Kad sēnes sāk grimt katla dibenā un ūdens sāk palikt dzidrāks, tas varētu nozīmēt, ka sēnes ir pietiekami vārītas.
  8. Sēņu cepurītes vāra apmēram 10 - 15 minūtes.
  9. Alksnenes un cūcenes pēc novārīšanas vēl jāmērcē aukstā ūdenī 24 stundas, lai samazinātu rūgtuma garšu.
  10. Novārītās sēnes strauji atdzesē aukstā ūdenī. Notecina uz sieta, sakārto tīrā traukā un pārlej ar iepriekš sagatavotu atdzesētu marinādi.
  11. Marinādes pagatavošanai katliņā ielej vajadzīgo ūdens daudzumu, ieliek garšvielas, piparus, lauru lapas, krustnagliņas un vāra 5 - 10 minūtes.
  12. Beigās pievieno ripiņās sagrieztus sīpolus, sāli, cukuru, ķiplokus un 9% etiķi.
  13. Atdzisušu marinādi izkāš caur sietiņu vai marli un aukstu pārlej sēnēm.
  14. Traukus noslēdz ar plastmasas vāciņu. Marinētas sēnes uzglabā vēsā vietā.
  15. Pirms lietošanas marinētās sēnes noskalo aukstā ūdenī.
  16. Lai sēnes sagatavotu ar maigāku garšu, tās var sterilizēt: Burkai uzliek dezinficētu metāla vāciņu, pievalcē un sterilizē 100C temperatūrās 0,5 litru burkas 30 minūtes, litra burkas 40 minūtes un 3 litru burkas 50 minūtes.
  17. Pēc sterilizēšanas burkas aizvalcē un atdzesē. Uzglabā vēsā vietā.

Sēņu marinēšana



  • Porcija: -
  • Sagatavošanas laiks: -
  • Gatavošanas laiks: -
  • Kalorijas: -
  • Sarežģītība: Vidēja

Marinēšanai vēlams lietot tādas sēnes, kuras nav pāraugušas, cietas, jaunas, nav tārpainas vai bojātas. Marinētās sēnes iegūst no jaunām baravikām, lāču, sviesta, priežu un bērzu bekām.
No lapiņu sēnēm vairāk izmanto podiņus, alksneni, čigāneni, cūceni, zaļo un brūnējošo bērzlapi. Ja sēņu daudz, tās vajadzētu šķirot pēc sugām un marinēt katru sugu atsevišķi.
Kā pagatavot šo Sēņu marinēšana saviem spēkiem. Ēdiena pagatvošanai vajadzīgos pārtikas produktus, daudzumu un ēdiena recepti no kategorijas marinēšana un konservēšana skaties zemāk.

Sastāvdaļas

Pagatavošana

  1. Sēnes sašķiro, notīra lapas, skujas, augsni un citus netīrumus, sviesta bekai novelk cepurītes miziņu.
  2. Sēnes vāra sālsūdenī katru sugu atsevišķi.
  3. Uz litra ūdens liek 30 g. sāls.
  4. Sēnēm sālsūdenī jāatrodas brīvi (nedrīkst būt saspiestas).
  5. Lai sēnes kļūtu gaišākas, litram ūdens var pielikt 1-2 g citronskābes.
  6. Nenovārītas sēnes var sākt bojāties un saskābt, bet pārvārītas sanāks mīkstas un paliek tumšākas un mazvērtīgākas. Jāatrod zelta vidusceļš.
  7. Kad sēnes sāk grimt katla dibenā un ūdens sāk palikt dzidrāks, tas varētu nozīmēt, ka sēnes ir pietiekami vārītas.
  8. Sēņu cepurītes vāra apmēram 10 - 15 minūtes.
  9. Alksnenes un cūcenes pēc novārīšanas vēl jāmērcē aukstā ūdenī 24 stundas, lai samazinātu rūgtuma garšu.
  10. Novārītās sēnes strauji atdzesē aukstā ūdenī. Notecina uz sieta, sakārto tīrā traukā un pārlej ar iepriekš sagatavotu atdzesētu marinādi.
  11. Marinādes pagatavošanai katliņā ielej vajadzīgo ūdens daudzumu, ieliek garšvielas, piparus, lauru lapas, krustnagliņas un vāra 5 - 10 minūtes.
  12. Beigās pievieno ripiņās sagrieztus sīpolus, sāli, cukuru, ķiplokus un 9% etiķi.
  13. Atdzisušu marinādi izkāš caur sietiņu vai marli un aukstu pārlej sēnēm.
  14. Traukus noslēdz ar plastmasas vāciņu. Marinētas sēnes uzglabā vēsā vietā.
  15. Pirms lietošanas marinētās sēnes noskalo aukstā ūdenī.
  16. Lai sēnes sagatavotu ar maigāku garšu, tās var sterilizēt: Burkai uzliek dezinficētu metāla vāciņu, pievalcē un sterilizē 100C temperatūrās 0,5 litru burkas 30 minūtes, litra burkas 40 minūtes un 3 litru burkas 50 minūtes.
  17. Pēc sterilizēšanas burkas aizvalcē un atdzesē. Uzglabā vēsā vietā.

Vai recepte bija noderīga ?


 (6 (1)


Jums var patikt

Jaunumi

Reģistrējieties, lai saņemtu e-pasta atjauninājumus par jaunām receptēm.