- Porcija: -
- Sagatavošanas laiks: -
- Gatavošanas laiks: -
- Kalorijas: -
- Sarežģītība:
Vidēja
Drukāt
Gatavošanas padoms kā taisa Rutku salāti saviem spēkiem. Ēdiena gatavošanā izmantojamos pārtikas produktus un ēdiena pagatavošanas veidu no kategorijas marinēšana un konservēšana skaties zemāk.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
- Sulīgus rutkus pamatīgi nomazgā, nomizo, noskalo ūdenī un sarīvē uz rupjās dārzeņu rīves skaidiņās.
- Ja rutki ļoti rūgti, tos pēc sarīvēšanas pārlej ar verdošu ūdeni, patur 5 minūtes, tad uz sietiņa notecina ūdeni.
- Burkānus ar mizu apvāra pusmīkstus, nomizo un sagriež ar dārzeņu nazi glītās šķēlēs vai sarīvē uz rīves skaidiņās. Seleriju un pētersīļu lapas izlasa, noskalo, nosusina un sīki sagriež.
- Sīpolus un ķiplokus notīra un arī sīki sagriež.
- Visus sagatavotos dārzeņus sajauc kopā.
- Dezinficētā burkā ielej paredzēto galda etiķi un ar ēdamkaroti cieši sapilda salātus.
- Sapildītās burkas pārlej ar karstu sāls un cukura ūdeni tā, lai ūdens nosedz burkas saturu.
- Ja ūdens neiesūcas līdz burkas dibenam (stingri sapildīts), tad ar tējkarotes palīdzību ļauj šķidrumam iesūkties salātos. Sagatavotām burkām uzliek novārītus metāla vāciņus, pievalcē un pasterizē 90C temperatūrā: 0,5 litru burkas 10 minūtes, litra burkas 15 minūtes, 2 litru burkas 20 minūtes.
- Pēc karsēšanas tām vāciņus aizvalcē, burkas apgāž ar vāciņu uz leju, patur pusstundu līdz atdziest.
- Pirms lietošanas salātiem nolej šķidrumu un pievieno skābu krējumu.
Rutku salāti
- Porcija: -
- Sagatavošanas laiks: -
- Gatavošanas laiks: -
- Kalorijas: -
- Sarežģītība:
Vidēja
Gatavošanas padoms kā taisa Rutku salāti saviem spēkiem. Ēdiena gatavošanā izmantojamos pārtikas produktus un ēdiena pagatavošanas veidu no kategorijas marinēšana un konservēšana skaties zemāk.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
- Sulīgus rutkus pamatīgi nomazgā, nomizo, noskalo ūdenī un sarīvē uz rupjās dārzeņu rīves skaidiņās.
- Ja rutki ļoti rūgti, tos pēc sarīvēšanas pārlej ar verdošu ūdeni, patur 5 minūtes, tad uz sietiņa notecina ūdeni.
- Burkānus ar mizu apvāra pusmīkstus, nomizo un sagriež ar dārzeņu nazi glītās šķēlēs vai sarīvē uz rīves skaidiņās. Seleriju un pētersīļu lapas izlasa, noskalo, nosusina un sīki sagriež.
- Sīpolus un ķiplokus notīra un arī sīki sagriež.
- Visus sagatavotos dārzeņus sajauc kopā.
- Dezinficētā burkā ielej paredzēto galda etiķi un ar ēdamkaroti cieši sapilda salātus.
- Sapildītās burkas pārlej ar karstu sāls un cukura ūdeni tā, lai ūdens nosedz burkas saturu.
- Ja ūdens neiesūcas līdz burkas dibenam (stingri sapildīts), tad ar tējkarotes palīdzību ļauj šķidrumam iesūkties salātos. Sagatavotām burkām uzliek novārītus metāla vāciņus, pievalcē un pasterizē 90C temperatūrā: 0,5 litru burkas 10 minūtes, litra burkas 15 minūtes, 2 litru burkas 20 minūtes.
- Pēc karsēšanas tām vāciņus aizvalcē, burkas apgāž ar vāciņu uz leju, patur pusstundu līdz atdziest.
- Pirms lietošanas salātiem nolej šķidrumu un pievieno skābu krējumu.
Dalies ar recepti
- Facebook
- Draugiem
Jums var patikt