receptes

Rutku salāti

Konservēšana 2 Pēdējais atjauninājums: Apr 09, 2020 Izveidots: Aug 02, 2010
  • Porcija: -
  • Sagatavošanas laiks: -
  • Gatavošanas laiks: -
  • Kalorijas: -
  • Sarežģītība: Vidēja
Drukāt

Gatavošanas padoms kā taisa Rutku salāti saviem spēkiem. Ēdiena gatavošanā izmantojamos pārtikas produktus un ēdiena pagatavošanas veidu no kategorijas marinēšana un konservēšana skaties zemāk.

Sastāvdaļas

Pagatavošana

  1. Sulīgus rutkus pamatīgi nomazgā, nomizo, noskalo ūdenī un sarīvē uz rupjās dārzeņu rīves skaidiņās.
  2. Ja rutki ļoti rūgti, tos pēc sarīvēšanas pārlej ar verdošu ūdeni, patur 5 minūtes, tad uz sietiņa notecina ūdeni.
  3. Burkānus ar mizu apvāra pusmīkstus, nomizo un sagriež ar dārzeņu nazi glītās šķēlēs vai sarīvē uz rīves skaidiņās. Seleriju un pētersīļu lapas izlasa, noskalo, nosusina un sīki sagriež.
  4. Sīpolus un ķiplokus notīra un arī sīki sagriež.
  5. Visus sagatavotos dārzeņus sajauc kopā.
  6. Dezinficētā burkā ielej paredzēto galda etiķi un ar ēdamkaroti cieši sapilda salātus.
  7. Sapildītās burkas pārlej ar karstu sāls un cukura ūdeni tā, lai ūdens nosedz burkas saturu.
  8. Ja ūdens neiesūcas līdz burkas dibenam (stingri sapildīts), tad ar tējkarotes palīdzību ļauj šķidrumam iesūkties salātos. Sagatavotām burkām uzliek novārītus metāla vāciņus, pievalcē un pasterizē 90C temperatūrā: 0,5 litru burkas 10 minūtes, litra burkas 15 minūtes, 2 litru burkas 20 minūtes.
  9. Pēc karsēšanas tām vāciņus aizvalcē, burkas apgāž ar vāciņu uz leju, patur pusstundu līdz atdziest.
  10. Pirms lietošanas salātiem nolej šķidrumu un pievieno skābu krējumu.

Rutku salāti



  • Porcija: -
  • Sagatavošanas laiks: -
  • Gatavošanas laiks: -
  • Kalorijas: -
  • Sarežģītība: Vidēja

Gatavošanas padoms kā taisa Rutku salāti saviem spēkiem. Ēdiena gatavošanā izmantojamos pārtikas produktus un ēdiena pagatavošanas veidu no kategorijas marinēšana un konservēšana skaties zemāk.

Sastāvdaļas

Pagatavošana

  1. Sulīgus rutkus pamatīgi nomazgā, nomizo, noskalo ūdenī un sarīvē uz rupjās dārzeņu rīves skaidiņās.
  2. Ja rutki ļoti rūgti, tos pēc sarīvēšanas pārlej ar verdošu ūdeni, patur 5 minūtes, tad uz sietiņa notecina ūdeni.
  3. Burkānus ar mizu apvāra pusmīkstus, nomizo un sagriež ar dārzeņu nazi glītās šķēlēs vai sarīvē uz rīves skaidiņās. Seleriju un pētersīļu lapas izlasa, noskalo, nosusina un sīki sagriež.
  4. Sīpolus un ķiplokus notīra un arī sīki sagriež.
  5. Visus sagatavotos dārzeņus sajauc kopā.
  6. Dezinficētā burkā ielej paredzēto galda etiķi un ar ēdamkaroti cieši sapilda salātus.
  7. Sapildītās burkas pārlej ar karstu sāls un cukura ūdeni tā, lai ūdens nosedz burkas saturu.
  8. Ja ūdens neiesūcas līdz burkas dibenam (stingri sapildīts), tad ar tējkarotes palīdzību ļauj šķidrumam iesūkties salātos. Sagatavotām burkām uzliek novārītus metāla vāciņus, pievalcē un pasterizē 90C temperatūrā: 0,5 litru burkas 10 minūtes, litra burkas 15 minūtes, 2 litru burkas 20 minūtes.
  9. Pēc karsēšanas tām vāciņus aizvalcē, burkas apgāž ar vāciņu uz leju, patur pusstundu līdz atdziest.
  10. Pirms lietošanas salātiem nolej šķidrumu un pievieno skābu krējumu.

Vai recepte bija noderīga ?


 (0 (1)

Komentāri


Šaj receptei vēl nav pievienotu komentāru!
Lai atstātu komentāru jums jāienāk profīlā.

Jums var patikt

Jaunumi

Reģistrējieties, lai saņemtu e-pasta atjauninājumus par jaunām receptēm.