Patiosonu skābēšana

Konservēšana 2 Pēdējais atjauninājums: Jan 10, 2020 Izveidots: Aug 02, 2010
  • Porcija: -
  • Sagatavošanas laiks: -
  • Gatavošanas laiks: -
  • Kalorijas: -
  • Sarežģītība: Vidēja
Drukāt

Pārauguši patisoni skābēšanai neder. Vislabākie augļi ir ap 4-6 cm diametra, kad sēkliņas ir tikko aizmetušās un paši augļi saldi, sulīgi. Ja patisona mizu ievaino, tā kļūst tumša un neglīta, bet ieskābēti patisoni ilgi neuzglabājas.
Garšaugus ņem līdz 5% no patisonu masas. Galvenais garšaugs, tāpat kā gurķiem, ir dilles. Pārējie garšaugi jāņem ar asu, izteiktu aromātu un garšu, jo paši patisoni ir maigi, bez izteiktas īpatnējas garšas. Labi lietot garšaugus - baziliks, dārza kalnmētra, mārrutku saknes, estragons.

Pagatavot vienkārši Patiosonu skābēšana savā virtuvē. Ēdiena gatavošanā izmantojamos pārtikas produktus un ēdiena pagatavošanas veidu no kategorijas marinēšana un konservēšana skaties zemāk.

Sastāvdaļas

Pagatavošana

  1. Patisonus mazgā aukstā ūdenī, nosusina, sakārto traukā kopā ar garšaugiem, kas parupji sagriezti, uzliek koka ripu un vieglu slogu.
  2. Sālsūdeni pagatavo kā parasti.
  3. Patisonus pārlej ar atdzesētu sālsūdeni.
  4. Ja patisonus paredzēts uzglabāt līdz pavasarim, tad vēlams sāls daudzumu palielināt līdz 6%. Patisonus skābē 3-10 dienas pie 18C temperatūrā.
  5. Pēc tam novieto pagrabā, kur0-7C temperatūra.

Patiosonu skābēšana



  • Porcija: -
  • Sagatavošanas laiks: -
  • Gatavošanas laiks: -
  • Kalorijas: -
  • Sarežģītība: Vidēja

Pārauguši patisoni skābēšanai neder. Vislabākie augļi ir ap 4-6 cm diametra, kad sēkliņas ir tikko aizmetušās un paši augļi saldi, sulīgi. Ja patisona mizu ievaino, tā kļūst tumša un neglīta, bet ieskābēti patisoni ilgi neuzglabājas.
Garšaugus ņem līdz 5% no patisonu masas. Galvenais garšaugs, tāpat kā gurķiem, ir dilles. Pārējie garšaugi jāņem ar asu, izteiktu aromātu un garšu, jo paši patisoni ir maigi, bez izteiktas īpatnējas garšas. Labi lietot garšaugus - baziliks, dārza kalnmētra, mārrutku saknes, estragons.

Pagatavot vienkārši Patiosonu skābēšana savā virtuvē. Ēdiena gatavošanā izmantojamos pārtikas produktus un ēdiena pagatavošanas veidu no kategorijas marinēšana un konservēšana skaties zemāk.

Sastāvdaļas

Pagatavošana

  1. Patisonus mazgā aukstā ūdenī, nosusina, sakārto traukā kopā ar garšaugiem, kas parupji sagriezti, uzliek koka ripu un vieglu slogu.
  2. Sālsūdeni pagatavo kā parasti.
  3. Patisonus pārlej ar atdzesētu sālsūdeni.
  4. Ja patisonus paredzēts uzglabāt līdz pavasarim, tad vēlams sāls daudzumu palielināt līdz 6%. Patisonus skābē 3-10 dienas pie 18C temperatūrā.
  5. Pēc tam novieto pagrabā, kur0-7C temperatūra.

Vai recepte bija noderīga ?


 (0 (0)


Jums var patikt

Jaunumi

Reģistrējieties, lai saņemtu e-pasta atjauninājumus par jaunām receptēm.