Pasterizēti skābētie gurķi

Konservēšana 4 Pēdējais atjauninājums: May 17, 2020 Izveidots: Aug 01, 2010
  • Porcija: -
  • Sagatavošanas laiks: -
  • Gatavošanas laiks: -
  • Kalorijas: -
  • Sarežģītība: Vidēja
Drukāt

Pagatavot vienkārši Pasterizēti skābētie gurķi savā virtuvē. Ēdiena gatavošanai vēlamos produktus un ēdiena pilnu recepti no kategorijas marinēšana un konservēšana skaties zemāk.
Lai skābēti gurķi būtu labas kvalitātes, nebūtu pārskābuši, ar asu garšu, tie obligāti jāuzglabā zemā temperatūrā 0 - 4C. Uzglabājot skābētus gurķus augstākā temperatūrā virs 8C, tie, ilgāk stāvot, pārskābst, paliek mīksti, pieņem asu etiķskābes garšu. Lai ieskābētos gurķus nelabvēlīgos uzglabāšanas apstākļos saglabātu ilgāk, tos var pasterizēt.

Sastāvdaļas

Pagatavošana

  1. Gurķus izņem no skābējamā trauka, šķiro, atlasa mīkstos un bojātos gurķus.
  2. Atlasītos labos gurķus nomazgā aukstā ūdenī un sakārto dezinficētās burkās (labāk izvēlēties 3 litru burkas).
  3. Uz 3 litru burku ņem 6 g citronskābes vai 4 ēdamkarotes 9% galda etiķa. Lietojot etiķi, gurķi iegūst asāku garšu.
  4. Burkā ievieto arī garšaugus un garšvielas.
  5. Pārlej ar sagatavotu auksto uzlējumu. Uz litru ūdens ņem 1 ēdamkaroti sāls un 1 ēdamkaroti cukura, ūdeni uzvāra, pievieno sāli un cukuru, atdzesē. Lai pārlietu 3 litru burkā iepildītos gurķus, jāsagatavo 1,3 litri uzlējuma.
  6. Sagatavotās burkas liek ūdens katlā, kur ūdens temperatūra ir 50C. Kad ūdens sasniedzis 75-80C, uzņem laiku un nemainīgā temperatūrā litra burkas pasterizē 6 - 8 minūtes, 2 litru burkas 10 - 12 minūtes, 3 litru burkas 12 - 15 minūtes.
  7. Burkas karsējot, uzmanīgi jāseko gurķu krāsai. Ja gurķi maina krāsu, tad tas nozīmē, ka gurķi pietiekami karsēti.

Pasterizēti skābētie gurķi



  • Porcija: -
  • Sagatavošanas laiks: -
  • Gatavošanas laiks: -
  • Kalorijas: -
  • Sarežģītība: Vidēja

Pagatavot vienkārši Pasterizēti skābētie gurķi savā virtuvē. Ēdiena gatavošanai vēlamos produktus un ēdiena pilnu recepti no kategorijas marinēšana un konservēšana skaties zemāk.
Lai skābēti gurķi būtu labas kvalitātes, nebūtu pārskābuši, ar asu garšu, tie obligāti jāuzglabā zemā temperatūrā 0 - 4C. Uzglabājot skābētus gurķus augstākā temperatūrā virs 8C, tie, ilgāk stāvot, pārskābst, paliek mīksti, pieņem asu etiķskābes garšu. Lai ieskābētos gurķus nelabvēlīgos uzglabāšanas apstākļos saglabātu ilgāk, tos var pasterizēt.

Sastāvdaļas

Pagatavošana

  1. Gurķus izņem no skābējamā trauka, šķiro, atlasa mīkstos un bojātos gurķus.
  2. Atlasītos labos gurķus nomazgā aukstā ūdenī un sakārto dezinficētās burkās (labāk izvēlēties 3 litru burkas).
  3. Uz 3 litru burku ņem 6 g citronskābes vai 4 ēdamkarotes 9% galda etiķa. Lietojot etiķi, gurķi iegūst asāku garšu.
  4. Burkā ievieto arī garšaugus un garšvielas.
  5. Pārlej ar sagatavotu auksto uzlējumu. Uz litru ūdens ņem 1 ēdamkaroti sāls un 1 ēdamkaroti cukura, ūdeni uzvāra, pievieno sāli un cukuru, atdzesē. Lai pārlietu 3 litru burkā iepildītos gurķus, jāsagatavo 1,3 litri uzlējuma.
  6. Sagatavotās burkas liek ūdens katlā, kur ūdens temperatūra ir 50C. Kad ūdens sasniedzis 75-80C, uzņem laiku un nemainīgā temperatūrā litra burkas pasterizē 6 - 8 minūtes, 2 litru burkas 10 - 12 minūtes, 3 litru burkas 12 - 15 minūtes.
  7. Burkas karsējot, uzmanīgi jāseko gurķu krāsai. Ja gurķi maina krāsu, tad tas nozīmē, ka gurķi pietiekami karsēti.

Vai recepte bija noderīga ?


 (2 (1)


Jums var patikt

Jaunumi

Reģistrējieties, lai saņemtu e-pasta atjauninājumus par jaunām receptēm.