receptes

Marinēti gurķi ar tomātiem un patisoniem

Konservēšana 3 Pēdējais atjauninājums: Aug 03, 2020 Izveidots: Aug 01, 2010
  • Porcija: -
  • Sagatavošanas laiks: -
  • Gatavošanas laiks: -
  • Kalorijas: -
  • Sarežģītība: Vidēja
Drukāt

Kā gatavot Marinēti gurķi ar tomātiem un patisoniem pašam. Ēdiena gatavošanā izmantojamos pārtikas produktus un ēdiena pagatavošanas veidu no kategorijas marinēšana un konservēšana skaties zemāk.
Marinēšanai vēlams izlasīt vienāda lieluma dārzeņus.
Tomāti būtu vēlami vienas šķirnes vēl cieti, sarkani. Lai tomātiem karsējot neplaisātu miza, ar asu koka irbuli kāta vietā tam iedur līdz vidum. Patisoni vēlams nepieauguši, maziņi, kam 5 - 6 cm diametrs.
Citronskābi var aizvietot ar 10 ēdamkarotēm 9% galda etiķa, kuru pievieno marinādei pirms pārliešanas.
Norādītais produktu daudzums ir 3 litru burkai.

Sastāvdaļas

Pagatavošana

  1. Visus dārzeņus nomazgā aukstā ūdenī, nosusina un glīti sakārto burkā, pa starpu ieliek notīrītas ķiploka daiviņas, mārrutku sakņu sloksnītes un dažus diļļu ziedu pušķīšus.
  2. Sagatavotu burku pārlej ar verdošu marinādi.
  3. Marinādes gatavošana: katliņā ielej vajadzīgo daudzumu ūdens, pievieno visas receptē minētās garšvielas un garšaugus (dilles, estragonu, baziliku, upeņu lapas, piparus, lauru lapas), vāra 10 minūtes, izkāš caur sietiņu, pievieno sāli, cukuru, citronskābi, vēlreiz uzvāra.
  4. Ar marinādi pārlietām burkām uzliek novārītus metāla vāciņus, pievalcē, liek 50C siltā ūdenī katlā un pasterizē 75-80C temperatūrā: litra burkas - 5-8 minūtes, 2 litru burkas - 8-10 minūtes, 3 litru burkas -12-15 minūtes.
  5. Pēc pasterizēšanas burkas aizvalcē, apgāž ar vāciņiem uz leju, patur pusstundu.
  6. Tad ļauj apkārtējā gaisā atdzist.
  7. Glabā vēsā vietā.

Marinēti gurķi ar tomātiem un patisoniem



  • Porcija: -
  • Sagatavošanas laiks: -
  • Gatavošanas laiks: -
  • Kalorijas: -
  • Sarežģītība: Vidēja

Kā gatavot Marinēti gurķi ar tomātiem un patisoniem pašam. Ēdiena gatavošanā izmantojamos pārtikas produktus un ēdiena pagatavošanas veidu no kategorijas marinēšana un konservēšana skaties zemāk.
Marinēšanai vēlams izlasīt vienāda lieluma dārzeņus.
Tomāti būtu vēlami vienas šķirnes vēl cieti, sarkani. Lai tomātiem karsējot neplaisātu miza, ar asu koka irbuli kāta vietā tam iedur līdz vidum. Patisoni vēlams nepieauguši, maziņi, kam 5 - 6 cm diametrs.
Citronskābi var aizvietot ar 10 ēdamkarotēm 9% galda etiķa, kuru pievieno marinādei pirms pārliešanas.
Norādītais produktu daudzums ir 3 litru burkai.

Sastāvdaļas

Pagatavošana

  1. Visus dārzeņus nomazgā aukstā ūdenī, nosusina un glīti sakārto burkā, pa starpu ieliek notīrītas ķiploka daiviņas, mārrutku sakņu sloksnītes un dažus diļļu ziedu pušķīšus.
  2. Sagatavotu burku pārlej ar verdošu marinādi.
  3. Marinādes gatavošana: katliņā ielej vajadzīgo daudzumu ūdens, pievieno visas receptē minētās garšvielas un garšaugus (dilles, estragonu, baziliku, upeņu lapas, piparus, lauru lapas), vāra 10 minūtes, izkāš caur sietiņu, pievieno sāli, cukuru, citronskābi, vēlreiz uzvāra.
  4. Ar marinādi pārlietām burkām uzliek novārītus metāla vāciņus, pievalcē, liek 50C siltā ūdenī katlā un pasterizē 75-80C temperatūrā: litra burkas - 5-8 minūtes, 2 litru burkas - 8-10 minūtes, 3 litru burkas -12-15 minūtes.
  5. Pēc pasterizēšanas burkas aizvalcē, apgāž ar vāciņiem uz leju, patur pusstundu.
  6. Tad ļauj apkārtējā gaisā atdzist.
  7. Glabā vēsā vietā.

Vai recepte bija noderīga ?


 (1 (0)

Komentāri


Šaj receptei vēl nav pievienotu komentāru!
Lai atstātu komentāru jums jāienāk profīlā.

Jums var patikt

Jaunumi

Reģistrējieties, lai saņemtu e-pasta atjauninājumus par jaunām receptēm.