Vienkāršs veids kā gatavo Līdakas rulāde mājās. Ēdiena gatavošanā izmantojamos pārtikas produktus un ēdiena pagatavošanas veidu no kategorijas zivju ēdieni skaties zemāk.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Nozvīņotu Iīdaku, kurai nogriež galvu un asti, uzšķērž gareniski vēderu, iztīra iekšas un asakas, nomazgā.
Iekšu dobumā ieberzē ar smalki maltiem pipariem un sāli un iekaisa, smalki sakapātus sīpolus un pētersīļa zaļumus
Abas puses saliek atkal kopā, saveļ gareniski veltnī un sasien ar stipru diegu.
Galvu, asti un asakas, iepriekš pienācīgi notīra, uzliek vārīties ar aukstu ūdeni un sāli, kad šķidrums vārās, tajā ieliek un apm, 1/2 st. lēnām vāra rulādi, tad izņem laukā, un ļaujot atdzist, virumu izkāš caur sietiņu.
2/3 l viruma uzvāra ar balto stindzeni (želantīns) un etiķi, pieliek nedaudz ar sāli sakultu olbaltumu un nomazgātas, smalki maltas olu čaulas.
Virumu vēl 5 min. pavāra un noliek apm. 20. min. mierīlgi stāvēt.
Rulādi sagriež puspirksta biezuma šķēlēs, iekārto formā, kam dibenu un apmali apliek ar robotām citrona šķēlēm, aplej ar šķidrumu, ko nokāš caur tīri izskalotu salveti un noliek sasalt.
Dienu vēlāk rulādil izgāž no formas uz deserta šķīvja, kura apmali garnē ar pētersīļiem, un dod galdā ar mārrutku mērci.
Līdakas rulāde
Porcija: -
Sagatavošanas laiks: -
Gatavošanas laiks: -
Kalorijas: -
Sarežģītība:
Vidēja
Vienkāršs veids kā gatavo Līdakas rulāde mājās. Ēdiena gatavošanā izmantojamos pārtikas produktus un ēdiena pagatavošanas veidu no kategorijas zivju ēdieni skaties zemāk.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Nozvīņotu Iīdaku, kurai nogriež galvu un asti, uzšķērž gareniski vēderu, iztīra iekšas un asakas, nomazgā.
Iekšu dobumā ieberzē ar smalki maltiem pipariem un sāli un iekaisa, smalki sakapātus sīpolus un pētersīļa zaļumus
Abas puses saliek atkal kopā, saveļ gareniski veltnī un sasien ar stipru diegu.
Galvu, asti un asakas, iepriekš pienācīgi notīra, uzliek vārīties ar aukstu ūdeni un sāli, kad šķidrums vārās, tajā ieliek un apm, 1/2 st. lēnām vāra rulādi, tad izņem laukā, un ļaujot atdzist, virumu izkāš caur sietiņu.
2/3 l viruma uzvāra ar balto stindzeni (želantīns) un etiķi, pieliek nedaudz ar sāli sakultu olbaltumu un nomazgātas, smalki maltas olu čaulas.
Virumu vēl 5 min. pavāra un noliek apm. 20. min. mierīlgi stāvēt.
Rulādi sagriež puspirksta biezuma šķēlēs, iekārto formā, kam dibenu un apmali apliek ar robotām citrona šķēlēm, aplej ar šķidrumu, ko nokāš caur tīri izskalotu salveti un noliek sasalt.
Dienu vēlāk rulādil izgāž no formas uz deserta šķīvja, kura apmali garnē ar pētersīļiem, un dod galdā ar mārrutku mērci.