Kartupeļu biezenis

Dārzeņu ēdieni 3 Pēdējais atjauninājums: Mar 31, 2020 Izveidots: Aug 09, 2010
  • Porcija: -
  • Sagatavošanas laiks: -
  • Gatavošanas laiks: -
  • Kalorijas: -
  • Sarežģītība: Vienkārši
Drukāt

Pagatavot vienkārši Kartupeļu biezenis pašam. Ēdiena gatavošanai vēlamos produktus un ēdiena pilnu recepti no kategorijas dārzeņu ēdieni skaties zemāk.

Sastāvdaļas

Pagatavošana

  1. Kartupeļus nomizo, noskalo, ja nevienādi, sadala gabalos, liek verdošā sālsūdenī un vāra mīkstus.
  2. Ūdeni nolej, tūlīt karstus saspaida ar koka stampiņu, jo tad biezenis ir irdenāks.
  3. Iegūtajai kartupeļu masai pakāpeniski pievieno uzvārītu pienu, sviestu un, nepārtraukti maisot, uzkarsē. Pēc tam katliņu noliek uz pavarda malas un kartupeļu masu ar koka karoti maisot, saputo, līdz tā caugana.
  4. Liek dziļākā traukā, pārkaisa sasmalcinātus zaļumus un pasniedz ar kausētu sviestu vai apceptu speķi, dažādām mērcēm.
  5. Klāt pasniedz pienu vai kefīru.

Kartupeļu biezenis



  • Porcija: -
  • Sagatavošanas laiks: -
  • Gatavošanas laiks: -
  • Kalorijas: -
  • Sarežģītība: Vienkārši

Pagatavot vienkārši Kartupeļu biezenis pašam. Ēdiena gatavošanai vēlamos produktus un ēdiena pilnu recepti no kategorijas dārzeņu ēdieni skaties zemāk.

Sastāvdaļas

Pagatavošana

  1. Kartupeļus nomizo, noskalo, ja nevienādi, sadala gabalos, liek verdošā sālsūdenī un vāra mīkstus.
  2. Ūdeni nolej, tūlīt karstus saspaida ar koka stampiņu, jo tad biezenis ir irdenāks.
  3. Iegūtajai kartupeļu masai pakāpeniski pievieno uzvārītu pienu, sviestu un, nepārtraukti maisot, uzkarsē. Pēc tam katliņu noliek uz pavarda malas un kartupeļu masu ar koka karoti maisot, saputo, līdz tā caugana.
  4. Liek dziļākā traukā, pārkaisa sasmalcinātus zaļumus un pasniedz ar kausētu sviestu vai apceptu speķi, dažādām mērcēm.
  5. Klāt pasniedz pienu vai kefīru.

Vai recepte bija noderīga ?


 (0 (0)


Jums var patikt

Jaunumi

Reģistrējieties, lai saņemtu e-pasta atjauninājumus par jaunām receptēm.