- Porcija: -
- Sagatavošanas laiks: -
- Gatavošanas laiks: -
- Kalorijas: -
- Sarežģītība:
Grūti
Drukāt
Pagatavot vienkārši Karpas galerts savā virtuvē. Ēdiena gatavošanā izmantojamos pārtikas produktus un ēdiena pagatavošanas veidu no kategorijas zivju ēdieni skaties zemāk.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
- Karpas notīra, izņem iekšas, nogriež galvas, astes un sadala gabaliņos.
- Zivju galvas, astes pārlej ar aukstu ūdeni, uzvāra, noputo, pievieno notīrītas, sasmalcinātas garšsaknes, piparus, lauru lapas, sāli un vāra apmēram 15-20 minūtes.
- Tad šķidrumu izkāš, tajā liek notīrītos zivju gabaliņus un vāra uz lēnas uguns gatavus.
- Ar putu smeļamo karoti no buljona izņem un sakārto ar aukstu ūdeni izskalotās veidnītēs vai lēzenās zivju bļodās.
- Zivju buljonam pievieno aukstā ūdenī izmērcētu želantīnu, saputotu olas baltumu ( uz 1 gl. buljona 4 g želantīna un 5 g olas baltuma), samaisa, uzkarsē līdz vārīšanas temperatūrai un atstāj uz pavarda malas 20-30 minūtes.
- Izkāš caur divkārt salocītu marli. Karstumā olas baltums sarec un saista buljona duļķes, tā padarot buljonu dzidru.
- Sakārtotām zivīm pārlej dzidrināto buljonu un novieto vēsā telpā, lai sarec.
- Pirms pasniegšanas zivju galertu no veidnītēm izgāž uz piemērota lieluma lēzena trauka un izgrezno ar citrona šķēlītēm, zaļumiem.
Karpas galerts
- Porcija: -
- Sagatavošanas laiks: -
- Gatavošanas laiks: -
- Kalorijas: -
- Sarežģītība:
Grūti
Pagatavot vienkārši Karpas galerts savā virtuvē. Ēdiena gatavošanā izmantojamos pārtikas produktus un ēdiena pagatavošanas veidu no kategorijas zivju ēdieni skaties zemāk.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
- Karpas notīra, izņem iekšas, nogriež galvas, astes un sadala gabaliņos.
- Zivju galvas, astes pārlej ar aukstu ūdeni, uzvāra, noputo, pievieno notīrītas, sasmalcinātas garšsaknes, piparus, lauru lapas, sāli un vāra apmēram 15-20 minūtes.
- Tad šķidrumu izkāš, tajā liek notīrītos zivju gabaliņus un vāra uz lēnas uguns gatavus.
- Ar putu smeļamo karoti no buljona izņem un sakārto ar aukstu ūdeni izskalotās veidnītēs vai lēzenās zivju bļodās.
- Zivju buljonam pievieno aukstā ūdenī izmērcētu želantīnu, saputotu olas baltumu ( uz 1 gl. buljona 4 g želantīna un 5 g olas baltuma), samaisa, uzkarsē līdz vārīšanas temperatūrai un atstāj uz pavarda malas 20-30 minūtes.
- Izkāš caur divkārt salocītu marli. Karstumā olas baltums sarec un saista buljona duļķes, tā padarot buljonu dzidru.
- Sakārtotām zivīm pārlej dzidrināto buljonu un novieto vēsā telpā, lai sarec.
- Pirms pasniegšanas zivju galertu no veidnītēm izgāž uz piemērota lieluma lēzena trauka un izgrezno ar citrona šķēlītēm, zaļumiem.
Dalies ar recepti
- Facebook
- Draugiem
Jums var patikt