Karpas galerts

Zivju ēdieni 4 Pēdējais atjauninājums: Dec 30, 2021 Izveidots: Aug 26, 2010
Karpas galerts
  • Porcija: -
  • Sagatavošanas laiks: -
  • Gatavošanas laiks: -
  • Kalorijas: -
  • Sarežģītība: Grūti
Drukāt

Pagatavot vienkārši Karpas galerts savā virtuvē. Ēdiena gatavošanā izmantojamos pārtikas produktus un ēdiena pagatavošanas veidu no kategorijas zivju ēdieni skaties zemāk.

Sastāvdaļas

Pagatavošana

  1. Karpas notīra, izņem iekšas, nogriež galvas, astes un sadala gabaliņos.
  2. Zivju galvas, astes pārlej ar aukstu ūdeni, uzvāra, noputo, pievieno notīrītas, sasmalcinātas garšsaknes, piparus, lauru lapas, sāli un vāra apmēram 15-20 minūtes.
  3. Tad šķidrumu izkāš, tajā liek notīrītos zivju gabaliņus un vāra uz lēnas uguns gatavus.
  4. Ar putu smeļamo karoti no buljona izņem un sakārto ar aukstu ūdeni izskalotās veidnītēs vai lēzenās zivju bļodās.
  5. Zivju buljonam pievieno aukstā ūdenī izmērcētu želantīnu, saputotu olas baltumu ( uz 1 gl. buljona 4 g želantīna un 5 g olas baltuma), samaisa, uzkarsē līdz vārīšanas temperatūrai un atstāj uz pavarda malas 20-30 minūtes.
  6. Izkāš caur divkārt salocītu marli. Karstumā olas baltums sarec un saista buljona duļķes, tā padarot buljonu dzidru.
  7. Sakārtotām zivīm pārlej dzidrināto buljonu un novieto vēsā telpā, lai sarec.
  8. Pirms pasniegšanas zivju galertu no veidnītēm izgāž uz piemērota lieluma lēzena trauka un izgrezno ar citrona šķēlītēm, zaļumiem.

Karpas galerts



  • Porcija: -
  • Sagatavošanas laiks: -
  • Gatavošanas laiks: -
  • Kalorijas: -
  • Sarežģītība: Grūti

Pagatavot vienkārši Karpas galerts savā virtuvē. Ēdiena gatavošanā izmantojamos pārtikas produktus un ēdiena pagatavošanas veidu no kategorijas zivju ēdieni skaties zemāk.

Sastāvdaļas

Pagatavošana

  1. Karpas notīra, izņem iekšas, nogriež galvas, astes un sadala gabaliņos.
  2. Zivju galvas, astes pārlej ar aukstu ūdeni, uzvāra, noputo, pievieno notīrītas, sasmalcinātas garšsaknes, piparus, lauru lapas, sāli un vāra apmēram 15-20 minūtes.
  3. Tad šķidrumu izkāš, tajā liek notīrītos zivju gabaliņus un vāra uz lēnas uguns gatavus.
  4. Ar putu smeļamo karoti no buljona izņem un sakārto ar aukstu ūdeni izskalotās veidnītēs vai lēzenās zivju bļodās.
  5. Zivju buljonam pievieno aukstā ūdenī izmērcētu želantīnu, saputotu olas baltumu ( uz 1 gl. buljona 4 g želantīna un 5 g olas baltuma), samaisa, uzkarsē līdz vārīšanas temperatūrai un atstāj uz pavarda malas 20-30 minūtes.
  6. Izkāš caur divkārt salocītu marli. Karstumā olas baltums sarec un saista buljona duļķes, tā padarot buljonu dzidru.
  7. Sakārtotām zivīm pārlej dzidrināto buljonu un novieto vēsā telpā, lai sarec.
  8. Pirms pasniegšanas zivju galertu no veidnītēm izgāž uz piemērota lieluma lēzena trauka un izgrezno ar citrona šķēlītēm, zaļumiem.

Vai recepte bija noderīga ?


 (19 (1)


Jums var patikt

Jaunumi

Reģistrējieties, lai saņemtu e-pasta atjauninājumus par jaunām receptēm.