- Porcija: -
- Sagatavošanas laiks: -
- Gatavošanas laiks: -
- Kalorijas: -
- Sarežģītība:
Vidēja
Drukāt
No skābētām bietēm var ātri un ērti pagatavot dažādas zupas un salātus. Sevišķi bietes ieteicams skābēt laukos. Bietes no citiem dārzeņiem atšķiras ar augstu cukura saturu. Labākas un saldākas ir bietes ar tumši violetu mizu, tumši sarkanu blīvu mīkstumu un pēc formas nelielas, plakanas.
Ieskābētām bietēm jāsatur 0,7-1,2% pienskābes, tad tās paliek bālākas un mīkstākas, bet saldūdens kļūst sarkans.
Pagatavot vienkārši Galda biešu skābēšana savā virtuvē. Ēdiena pagatvošanai vajadzīgos pārtikas produktus, daudzumu un ēdiena recepti no kategorijas marinēšana un konservēšana skaties zemāk.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
- Novārītas, atdzisušas bietes nomizo un sagriež gabaliņos vai ripiņās un ievieto skābēšanai piemērotā tīrā traukā.
- Kā garšvielu pievieno ķimeņu sēklas, 0,3 - 0,5% no biešu svara.
- Šādi sagatavotas bietes pārlej ar 3 - 4% vārāmā sāls šķīdumu tik daudz, līdz šķidrums bietes pilnīgi pārsedz.
- Bietes var pārliet ar karstu vai aukstu sālsūdeni.
- Bietes, pārlietas ar atdzesētu sālsūdeni, ieskābst lēnāk.
- Lai bietes neuzpeldētu, tām uzliek vāku ar vieglu slogu.
- Trauku ar bietēm novieto apmēram 18-20C temperatūrā ieskābšanai.
- Pēc 10 - 15 dienām bietes ir ieskābušas un tās novieto vēsās telpās.
Galda biešu skābēšana
- Porcija: -
- Sagatavošanas laiks: -
- Gatavošanas laiks: -
- Kalorijas: -
- Sarežģītība:
Vidēja
No skābētām bietēm var ātri un ērti pagatavot dažādas zupas un salātus. Sevišķi bietes ieteicams skābēt laukos. Bietes no citiem dārzeņiem atšķiras ar augstu cukura saturu. Labākas un saldākas ir bietes ar tumši violetu mizu, tumši sarkanu blīvu mīkstumu un pēc formas nelielas, plakanas.
Ieskābētām bietēm jāsatur 0,7-1,2% pienskābes, tad tās paliek bālākas un mīkstākas, bet saldūdens kļūst sarkans.
Pagatavot vienkārši Galda biešu skābēšana savā virtuvē. Ēdiena pagatvošanai vajadzīgos pārtikas produktus, daudzumu un ēdiena recepti no kategorijas marinēšana un konservēšana skaties zemāk.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
- Novārītas, atdzisušas bietes nomizo un sagriež gabaliņos vai ripiņās un ievieto skābēšanai piemērotā tīrā traukā.
- Kā garšvielu pievieno ķimeņu sēklas, 0,3 - 0,5% no biešu svara.
- Šādi sagatavotas bietes pārlej ar 3 - 4% vārāmā sāls šķīdumu tik daudz, līdz šķidrums bietes pilnīgi pārsedz.
- Bietes var pārliet ar karstu vai aukstu sālsūdeni.
- Bietes, pārlietas ar atdzesētu sālsūdeni, ieskābst lēnāk.
- Lai bietes neuzpeldētu, tām uzliek vāku ar vieglu slogu.
- Trauku ar bietēm novieto apmēram 18-20C temperatūrā ieskābšanai.
- Pēc 10 - 15 dienām bietes ir ieskābušas un tās novieto vēsās telpās.
Komentāri
Šaj receptei vēl nav pievienotu komentāru!
Lai atstātu komentāru jums jāienāk profīlā.
Dalies ar recepti
- Facebook
- Draugiem
Jums var patikt