- Porcija: -
- Sagatavošanas laiks: -
- Gatavošanas laiks: -
- Kalorijas: -
- Sarežģītība:
Vidēja
Drukāt
Kā gatavot Dārzeņu maisījuma salāti mājās. Ēdiena gatavošanā izmantojamos pārtikas produktus un ēdiena pagatavošanas veidu no kategorijas marinēšana un konservēšana skaties zemāk.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
- Melnos rutkus un burkānus nomazgā, notīra, noskalo, sarīvē uz rupjās dārzeņu rīves skaidiņās.
- Svaigos galviņkāpostus notīra no ārējām lapām un sagriež tievās strēmelītēs vai saēvelē.
- Sīpolus un ķiplokus notīra un sīki sagriež. Zaļumus, diļļu un pētersīļu lapas noskalo, nosusina un sīki sagriež.
- Bļodā visus sagatavotos dārzeņus sajauc ar garšvielām sāli, cukuru un zaļumiem.
- Burkā ielej etiķi un sagatavotos dārzeņus ar karoti stingri sapilda.
- Pārlej ar verdošu ūdeni.
- Burkai uzliek novārītu metāla vai nomazgātu plastmasas vāciņu, burkas liek katlā siltā ūdenī, pasterizē 80 - 85C temperatūrā, 0,5 litru burkas 10-15 minūtes, litra burkas - 15 - 20 minūtes.
- Pēc pasterizēšanas burkas ar stangām izceļ no ūdens, aizvalčē, apgāž ar vāciņu uz leju un ļauj burkām atdzist.
Dārzeņu maisījuma salāti
- Porcija: -
- Sagatavošanas laiks: -
- Gatavošanas laiks: -
- Kalorijas: -
- Sarežģītība:
Vidēja
Kā gatavot Dārzeņu maisījuma salāti mājās. Ēdiena gatavošanā izmantojamos pārtikas produktus un ēdiena pagatavošanas veidu no kategorijas marinēšana un konservēšana skaties zemāk.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
- Melnos rutkus un burkānus nomazgā, notīra, noskalo, sarīvē uz rupjās dārzeņu rīves skaidiņās.
- Svaigos galviņkāpostus notīra no ārējām lapām un sagriež tievās strēmelītēs vai saēvelē.
- Sīpolus un ķiplokus notīra un sīki sagriež. Zaļumus, diļļu un pētersīļu lapas noskalo, nosusina un sīki sagriež.
- Bļodā visus sagatavotos dārzeņus sajauc ar garšvielām sāli, cukuru un zaļumiem.
- Burkā ielej etiķi un sagatavotos dārzeņus ar karoti stingri sapilda.
- Pārlej ar verdošu ūdeni.
- Burkai uzliek novārītu metāla vai nomazgātu plastmasas vāciņu, burkas liek katlā siltā ūdenī, pasterizē 80 - 85C temperatūrā, 0,5 litru burkas 10-15 minūtes, litra burkas - 15 - 20 minūtes.
- Pēc pasterizēšanas burkas ar stangām izceļ no ūdens, aizvalčē, apgāž ar vāciņu uz leju un ļauj burkām atdzist.
Dalies ar recepti
- Facebook
- Draugiem
Jums var patikt