Kā pagatavot šo Ar citronskābi pasterizēti gurķi pašam. Ēdiena gatavošanai vēlamos produktus un ēdiena pilnu recepti no kategorijas marinēšana un konservēšana skaties zemāk.
Šiem konserviem burku noslēgšanai var lietot ne tikai metāla, bet arī konservējamos plastmasas vāciņus.
Receptē norādītais produktu daudzums ir uz vienu 3l. burku.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Labas kvalitātes nepāraugušus gurķus nomazgā aukstā ūdenī, nosusina.
Garšaugus attīra nomazgā un nosusina.
Dillēm nogriež saknes un sagriež 5 - 7 cm garos posmos.
Mārrutku sakni sagriež 6 cm garos posmos un gareniski, plānās sloksnēs.
Upeņu jaunos dzinumus atbrīvo no lapām un kātiem, sagriež 6 cm garos posmos un vēl gareniski pārgriež.
Ķiplokus notīra un liek veselas daiviņas.
Labi dezinficētā 3 litru burkā saliek sagatavotos garšaugus, garšvielas (pēc skaita), nelielā ūdens daudzumā izšķīdinātu citronskābi, pēc tam stāvus ievieto gurķus (apmēram 18 vidēja lieluma gurķui).
Sagatavotiem gurķiem pārlej karstu sālsūdeni tā, lai gurķi būtu pārklāti ar šķidrumu.
Burkai uzliek dezinficētu metāla vāciņu, nedaudz pievalcē un liek pasterizēt 75C temperatūrā: 1 litra burkas 5-8 minūtes, 3 litru burkas - 10-15 minūtes.
Jāraugās uz gurķu krāsu. Ja tie maina krāsu, tad burkas jāceļ ārā no katla un jānoslēdz, jāaizvalcē pilnīgi ar valcējamo ierīci, tad paripina pa galda virsmu un pusstundu patur ar vāciņu uz leju.
Ar citronskābi pasterizēti gurķi
Porcija: -
Sagatavošanas laiks: -
Gatavošanas laiks: -
Kalorijas: -
Sarežģītība:
Vidēja
Kā pagatavot šo Ar citronskābi pasterizēti gurķi pašam. Ēdiena gatavošanai vēlamos produktus un ēdiena pilnu recepti no kategorijas marinēšana un konservēšana skaties zemāk.
Šiem konserviem burku noslēgšanai var lietot ne tikai metāla, bet arī konservējamos plastmasas vāciņus.
Receptē norādītais produktu daudzums ir uz vienu 3l. burku.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Labas kvalitātes nepāraugušus gurķus nomazgā aukstā ūdenī, nosusina.
Garšaugus attīra nomazgā un nosusina.
Dillēm nogriež saknes un sagriež 5 - 7 cm garos posmos.
Mārrutku sakni sagriež 6 cm garos posmos un gareniski, plānās sloksnēs.
Upeņu jaunos dzinumus atbrīvo no lapām un kātiem, sagriež 6 cm garos posmos un vēl gareniski pārgriež.
Ķiplokus notīra un liek veselas daiviņas.
Labi dezinficētā 3 litru burkā saliek sagatavotos garšaugus, garšvielas (pēc skaita), nelielā ūdens daudzumā izšķīdinātu citronskābi, pēc tam stāvus ievieto gurķus (apmēram 18 vidēja lieluma gurķui).
Sagatavotiem gurķiem pārlej karstu sālsūdeni tā, lai gurķi būtu pārklāti ar šķidrumu.
Burkai uzliek dezinficētu metāla vāciņu, nedaudz pievalcē un liek pasterizēt 75C temperatūrā: 1 litra burkas 5-8 minūtes, 3 litru burkas - 10-15 minūtes.
Jāraugās uz gurķu krāsu. Ja tie maina krāsu, tad burkas jāceļ ārā no katla un jānoslēdz, jāaizvalcē pilnīgi ar valcējamo ierīci, tad paripina pa galda virsmu un pusstundu patur ar vāciņu uz leju.