Spinātu un skābeņu zupa

Sastāvs: 400 g liellopa kaulu buljona, 100 g skābeņu, 100 g spinātu, 10 g sīpolu, 10 g burkānu, 5 g pētersīļu, 15 g tauku, 3 g kviešu miltu, 15 g sk. krējuma, 1/2 olas, sāls, zaļumi Pagatavošana Liellopa kaulu buljonā liek noskalotas, salmiņos sagrieztas skābenes un spinātus, apceptas garšsaknes, sāli un vāra 15 – 20

Zirņu zupa

Sastāvs: 400 g ūdens, 100 g cūkas gaļas, 15 g burkānu, 10 g sīpolu, 10 g grūbu, 40 g zirņu, sāls Pagatavošana Dūmotu cūkas gaļu liek ūdenī, uzvāra, noputo, pievieno salmiņos sagrieztus burkānus, sīpolus, mērcētus zirņus, miežu grūbas vai putraimus un vāra, līdz zirņi un grūbas mīksti. Zirņu zupai vēlams kā garšvielu pelt nedaudz svaigas

Zivju biezeņa zupa

Sastāvs: 400 g ūdens, 100 g zivju fileja, 5 g pētersīļu, 2 g selerijas, 10 g kviešu miltu, 15 g sviesta, 25 g krējuma, 1/4 citrona, garšvielas. Frikadelēm:: 50 g zivju fileja, 10 g baltmaizes, 10 g piena, 1/2 olas Pagatavošana Gabaliņos sagrieztu zivju fileju, pārlej ar nedaudz ūdens, pieliek pētersīļus, selerijas, sāli, piparus lauru

Biešu zupa ar frikadelēm

Sastāvs: 400 g liellopu kaulu buljona, 15 g burkānu, 10 g sīpolu, 200 g biešu, 10 g tomātu biezeņa, 10 g tauku, 3 g kviešu miltu, 15 g sk. krējuma, garšvielas. Frikadelēm: 75 g liellopa gaļas, 3 g sīpolu, 1/4 olas, 5 g rīvmaizes, 10 g ūdens. Pagatavošana Bietes vāra ūdenī vai cep cepeškrāsnī mīkstas,

Vistas gaļas buljons ar burkānu maizītēm

Sastāvs: 0,5 vistas, 1,5 l ūdens, 1 burkāns, sīpoli, selerijas, pētersīļi, sāls, zaļumi. Maizītēm: 4 šķēles baltmaizes, 200 g burkānu, 1 ola, 3 ēdamkarotes sviesta, 1 ēdamkarote krējuma, 1 ēdamkarote sarīvēta siera. Pagatavošana Labi nomazgātu vistu sadala, liek katlā, pārlej ar aukstu ūdeni, uzvāra, nopūto. Buljonu vāra uz mazas liesmas. Kad gaļa gandrīz gatava, pievieno

Pupiņu zupa

Sastāvs: 400 g liellopa kaulu buljona, 25 g burkānu, 10 g puravu, 5 g pētersīļu, 8 g grūbu, 50 g sīpolu, 75 g kartupeļu, sāls, zaļumi Pagatavošana Liellopa gaļas buljonā liek mērcētas pupiņas, miežu grūbas, salmiņos sagrieztus burkānus, puravus vai sīpolus, pētersīļus un vāra gandrīz mīkstus. tad pievieno kubiņos sasmalcinātus kartupeļus, sāli un vāra, līdz

Puravu zupa

Sastāvs: 1 l ūdens vai buljona, 2 kartupeļi, 100 g puravu, 50 g sviesta, 1 ēdamkarote kviešu miltu, 4 ēdamkarotes skāba krējuma, zaļumi, sāls. Pagatavošana Notīrītus kartupeļus sagriež kubiņos, puravus ripiņās. Dārzeņus liek verdošā ūdenī vai buljonā un vāra, līdz tie mīksti. Sakarsētā sviestā sacep miltus, atšķaida, pievieno mērci zupai, uzvāra.Sastāvs: Pagatavošana Pasniedzot zupu pārkaisa

Dzidrais liellopu buljons

Sastāvs: 400 g ūdens, 150 g liellopa kaulu, 10 g burkānu, 5 g sīpolu, 3 g pētersīļu, 2 g selerijas, garšvielas Dzidrināšanai : 45 g liellopa gaļas 75 g ūdens, 1/6 olas baltuma, sāls. Pagatavošana Sasmalcinātus liellopa kaulus pārlej ar aukstu ūdeni, uzvāra, noputo un vāra 2 līdz 3 stundas, nosmeļot pa reizei taukus. Līdz

Reņģu zupa

Sastāvs: 400 g ūdens, 150 g svaigu reņģu, 10 g sīpolu, 200 g kartupeļu, 25 g sk. krējuma, garšvielas, zaļumi Pagatavošana Verdošā ūdenī liek kubveida gabaliņos sagrieztus kartupeļus, sīpolus, sāli, piparus, lauru lapas un vāra, līdz kartupeļi pusmīksti. Tad zupā virs kartupeļiem liek iztīrītas, noskalotas svaigas reņģes un vāra apmēram 5 minūtes. Pēc tam pievieno

Sīpolu zupa ar grauzdiņiem

Sastāvs: 2 sīpoli, 2 ēdamkarotes taukvielas, 1 l ūdens vai buljona, 2 ēdamkarotes miltu, 4 ēdamkarotes sarīvēta siera, 4 šķēles baltmaizes (grauzdiņiem), 1 daiviņa ķiploka, sāls, pipari, kapāti zaļumi. Pagatavošana Sīpolus sagriež ripās vai sīki sasmalcina, katlā taukvielā apcep, pievieno miltus, tos nedaudz sabrūnina, pielej karstu buljonu vai ūdeni, pieliek garšvielas, uzvāra. Nobriedušas baltmaizes kukulim