Grūbu zupa

Sastāvs: 400 g cūkas gaļas buljona, 15 g burkānu, 10 g sīpolu, 5 g pētersīļu, 10 g tauku, 30 g miežu grūbu, 25 g tomātu biezeņa, 10 g sk. krējuma, garšvielas Pagatavošana Nedzidram cūkas gaļas buljonam pievieno ūdenī izmērcētas grūbas. Kad grūbas gandrīz mīkstas, tad pievieno apceptas garšsaknes, tomātu biezeni, sāli, piparus, lauru lapas un

Dzidrais buljons ar rīsiem un frikadelēm

Sastāvs: 100 g vistas kaulu, 400 g ūdens, 25 g burkānu, 15 g rīsu, zaļumi Frikadelēm: 50 g vistas gaļas mīkstuma, 5 g baltmaizes, 20 g saldā krējuma, 1/4 olas, sāls. Pagatavošana No vistas kauliem vāra buljonu, izkāš. Buljonā liek ar roboto sakņu nazīti kubiņos sagrieztus burkānus un vāra, līdz tie mīksti. Vistas gaļas mīkstumu

Grūbu un baraviku zupa

Sastāvs: 400 g ūdens, 100 g cūkas gaļas, 5 g tauku, 10 g sīpolu, 10 g kaltētu baraviku, 20 g miežu grūbu, 150 g kartupeļu, 10 g sk. krējuma, garšvielas Pagatavošana Gaļu sagriež gabaliņos un sakarsētos taukos katliņā apcep. Tad pievieno paredzēto ūdens daudzumu, pievieno sasmalcinātu sīpolu, mērcētas grūbas un vāra, līdz grūbas gandrīz mīkstas.

Dārzeņu biezeņa zupa

Sastāvs: 400 g liellopa gaļas buljona, 150 g ziedu kāpostu, 50 g dārza zirņu, 25 g burkānu, 10 g sīpolu, 5 g pētersīļu, 10 g sviesta, 1/4 olas, 25 g sk. krējuma, sāls, zaļumi Pagatavošana Notīrītus un sagrieztus dārzeņus vāra buljonā. Kad dārzeņi mīksti, tos izņem un samaļ gaļas mašīnā. Buljonam pievieno izkarsētus, atšķaidītus kviešu

Spinātu un skābeņu zupa

Sastāvs: 400 g liellopa kaulu buljona, 100 g skābeņu, 100 g spinātu, 10 g sīpolu, 10 g burkānu, 5 g pētersīļu, 15 g tauku, 3 g kviešu miltu, 15 g sk. krējuma, 1/2 olas, sāls, zaļumi Pagatavošana Liellopa kaulu buljonā liek noskalotas, salmiņos sagrieztas skābenes un spinātus, apceptas garšsaknes, sāli un vāra 15 – 20

Zirņu zupa

Sastāvs: 400 g ūdens, 100 g cūkas gaļas, 15 g burkānu, 10 g sīpolu, 10 g grūbu, 40 g zirņu, sāls Pagatavošana Dūmotu cūkas gaļu liek ūdenī, uzvāra, noputo, pievieno salmiņos sagrieztus burkānus, sīpolus, mērcētus zirņus, miežu grūbas vai putraimus un vāra, līdz zirņi un grūbas mīksti. Zirņu zupai vēlams kā garšvielu pelt nedaudz svaigas

Zivju biezeņa zupa

Sastāvs: 400 g ūdens, 100 g zivju fileja, 5 g pētersīļu, 2 g selerijas, 10 g kviešu miltu, 15 g sviesta, 25 g krējuma, 1/4 citrona, garšvielas. Frikadelēm:: 50 g zivju fileja, 10 g baltmaizes, 10 g piena, 1/2 olas Pagatavošana Gabaliņos sagrieztu zivju fileju, pārlej ar nedaudz ūdens, pieliek pētersīļus, selerijas, sāli, piparus lauru

Biešu zupa ar frikadelēm

Sastāvs: 400 g liellopu kaulu buljona, 15 g burkānu, 10 g sīpolu, 200 g biešu, 10 g tomātu biezeņa, 10 g tauku, 3 g kviešu miltu, 15 g sk. krējuma, garšvielas. Frikadelēm: 75 g liellopa gaļas, 3 g sīpolu, 1/4 olas, 5 g rīvmaizes, 10 g ūdens. Pagatavošana Bietes vāra ūdenī vai cep cepeškrāsnī mīkstas,

Vistas gaļas buljons ar burkānu maizītēm

Sastāvs: 0,5 vistas, 1,5 l ūdens, 1 burkāns, sīpoli, selerijas, pētersīļi, sāls, zaļumi. Maizītēm: 4 šķēles baltmaizes, 200 g burkānu, 1 ola, 3 ēdamkarotes sviesta, 1 ēdamkarote krējuma, 1 ēdamkarote sarīvēta siera. Pagatavošana Labi nomazgātu vistu sadala, liek katlā, pārlej ar aukstu ūdeni, uzvāra, nopūto. Buljonu vāra uz mazas liesmas. Kad gaļa gandrīz gatava, pievieno

Pupiņu zupa

Sastāvs: 400 g liellopa kaulu buljona, 25 g burkānu, 10 g puravu, 5 g pētersīļu, 8 g grūbu, 50 g sīpolu, 75 g kartupeļu, sāls, zaļumi Pagatavošana Liellopa gaļas buljonā liek mērcētas pupiņas, miežu grūbas, salmiņos sagrieztus burkānus, puravus vai sīpolus, pētersīļus un vāra gandrīz mīkstus. tad pievieno kubiņos sasmalcinātus kartupeļus, sāli un vāra, līdz