Kartupeļu un frikadeļu zupa

Sastāvs: 400 g liellopa kaulu buljona, 200 g kartupeļu, 50 g burkānu, 5 g pētersīļu, 5 g sīpolu, garšvielas. Frikadelēm: 75 g liellopa gaļas, 3 g sīpolu, 1/4 olas, 15 g baltmaizes, 10 g ūdens Pagatavošana Vārošā, nedzidrā liellopa buljonā liek kubiņos sagrieztus burkānus, salmiņos sasmalcinātus pētersīļus, sīpolus un vāra pusmīkstus. Tad pievieno kubveida sagrieztus

Biešu zupa ar cīsiņiem

Biešu zupa ar cīsiņiem

Sastāvs: 1 – 1,5 l ūdens vai buljona, 2 bietes, 1 sīpols, burkāni, pētersīļi, 50 g taukvielas, 1—2 tējkarotes miltu, 4 ēdamkarotes skāba krējuma, sāls, cukurs, skābe (citronu sula, citronskābe, dzērveņu sula vai etiķis), 200 g cīsiņu, zaļumi. Pagatavošana Ar mizu vārītas bietes nomizo, sarīvē skaidās vai sīkāk. Taukvielā apcep sasmalcinātus burkānus, sīpolus, bietes un

Nūdeļu zupa

Sastāvs: 400 g liellopa kaulu buljona, 25 g burkānu, 10 g sīpolu, 5 g pētersīļu, 10 g sviesta, sāls, zaļumi. Nūdelēm: 35 g kv. miltu, 1/2 olas, 6 g ūdens, 2 g sviesta, sāls Pagatavošana Liellopa kaulu buljonā vāra salmiņos sagrieztus, sviestā vai margarīnā apceptus sīpolus, burkānus, pētersīļu un nūdeles, līdz tie mīksti. Nūdeļu sagatavošana:

Kartupeļu biezeņa zupa

Sastāvs: 400 g liellopa gaļas buljona, 250 g kartupeļu, 15 g burkānu, 10 g sīpolu, 5 g pētersīļu, 10 g kviešu miltu, 10 g sviesta, 1/4 olas, 25 g krējuma, sāls, zaļumi Pagatavošana Nedzidrā gaļas buljonā liek sasmalcinātus burkānus, kartupeļus, sīpolus, pētersīļus. kad kartupeļi mīksti, buljonu izkāš, kartupeļus un garšsaknes izberž caur sietiņu. Iegūto masu

Dzidrais buljons ar pelmeņiem

Sastāvs: 400 g liellopa buljona, 150 pelmeņu, zaļumi. Pagatavošana Pirms pasniegšanas dzidrajam liellopa gaļas buljonam atsevišķi sālsūdenī vārītus pelmeņus, pārkaisa sasmalcinātus diļļu vai pētersīļu zaļumus.

Svaigu kāpostu zupa

Sastāvs: 400 g jēra gaļas buljona, 150 g sv. kāpostu, 100 g kartupeļu, 10 g sīpolu, 10 g burkānu, 5 g pētersīļu, 10 g tauku, 25 g tomātu, 10 g sk. krējuma, sāls, zaļumi Pagatavošana Kāpostus un kartupeļus sagriež kvadrātveida gabaliņos, liek verdošā buljonā, pievieno ceptas garšsaknes, sāli piparus, un vāra, līdz kāposti un kartupeļi

Puķukapostu zupa

Puķkāpostu zupa

Sastāvs: 1 l buljona, 300 g puķkāpostu, 2 olu dzeltenumi, 1 ēdamkarote sakapātu pētersīļu zaļumu. Pagatavošana Buljonā vāra sagatavotus puķukāpostus. Gatavā zupā iemaisa jēlus olu dzeltenumus, pasniedzot pārkaisa ar sakapātiem zaļumiem. Puķkāpostu zupa

Makaronu zupa

Sastāvs: 400 g liellopa gaļas buljona, 40 g makaronu, 25 g burkānu, 5 g pētersīļu, 10 g sviesta, sāls, zaļumi Pagatavošana Verdošā liellopa vai vistas gaļas buljonā liek smalki sasmalcinātus, sviestā vai margarīnā apceptus sīpolus, burkānus, pētersīļus, makaronus un vāra, līdz makaroni mīksti. Pievieno pirms pasniegšanas pētersīļu zaļumus.

Gaļas biezeņa zupa

Sastāvs: 500 g ūdens, 200 g vistas gaļas, 15 g burkānu, 10 g pētersīļu, 10 g sīpolu, 10 g kviešu miltu, 15 g sviesta, 1/4 olas, sāls, zaļumi Pagatavošana Vistu sadala vairākās daļās, pārlej aukstu ūdeni, uzvāra, noputo. Pēc tam pievieno sasmalcinātus burkānus, sīpolus, pētersīļus. Kad gaļa mīksta, to no kauliem atdala un vairākas reizes

Dzidrais buljons ar omleti

Sastāvs: 400 g vistas buljona, zaļumi. Omletei: 1/2 olas, 35 g piena, 10 g sviesta, sāls. Pagatavošana Dzidrajā vistas buljonā liek garenos vai kvadrātveida gabaliņos sagrieztu omleti, sasmalcinātus pētersīļu zaļumus. Omletes gatavošana: Olas sakuļ ar sāli, pielej pienu, samaisa. Olu maisījumu lej uz pannas sakarsētā sviestā un cepeškrāsnī mazā siltumā cep, līdz ola sarecējusi. Bez